Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρο Κοντονή συναντήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης .

 Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα του Νομού Φθιώτιδας αρμοδιότητας του εν λόγω υπουργείου.

Το θέμα που κυριάρχησε ήταν αυτό της ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας, για το οποίο ο κ. Σαρακιώτης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προ ολίγων ημερών.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί χρόνιο αίτημα και η περάτωσή του είναι παραπάνω από αναγκαία για την ικανοποίηση των αυξημένων αναγκών στην απονομή της δικαιοσύνης.

Ο Υπουργός τόνισε ότι συμμερίζεται τη σημασία ανέγερσης και λειτουργίας του νέου Δικαστικού Μεγάρου και δεσμεύτηκε ότι θα εξαντλήσει τα όρια των αρμοδιοτήτων του για την εξεύρεση οριστικής λύσης.

Ακολούθως, συζητήθηκε το χρονίζον ζήτημα των λεγόμενων «Κόκκινων Οικοπέδων» στη Μαλεσίνα Λοκρίδας, ήτοι των εντός σχεδίου πόλεως ακινήτων που εσφαλμένα εμφανίζονται στα κτηματολογικά φύλλα του αρμοδίου Κτηματολογικού Γραφείου ως ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου ενώ, στην πραγματικότητα, ανήκουν σε ιδιώτες. Ο κ. Σαρακιώτης τόνισε ότι τα σοβαρά σφάλματα στον τρόπο διενέργειας της κτηματογράφησης και η αδυναμία οριστικής διευθέτησης έχουν αναγκάσει εκατοντάδες κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να προσφεύγουν στα δικαστήρια για την προστασία των περιουσιών τους. Η πολυπλοκότητα, ωστόσο, του θέματος απαιτεί τη σύμπραξη των συναρμόδιων υπουργείων και τη συνέχιση των επαφών από την πλευρά του Βουλευτή τις επόμενες ημέρες, ενώ η θετική στάση του Υπουργού Δικαιοσύνης συμβάλλει στην τελεσφόρηση του ζητήματος.

Οι κύριοι Κοντονής και Σαρακιώτης συμφώνησαν να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία για την επίλυση προβλημάτων όπως τα παραπάνω προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.