Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Με μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση – σεμινάριο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τ.Ε.Ε. Ανατολικής Στερεάς για την ανάρτηση του Δασικού Χάρτη Δημοτικής Κοινότητας Λαμιέων του Δήμου Λαμιέων.

 Τα στελέχη του Σημείου Υποστήριξης Ανάρτησης Δασικού Χάρτη (ΣΔΥΑΧ) της Δ/νσης Δασών Φθιώτιδας, ενημέρωσαν με λεπτομέρειες τους πολίτες και το επιστημονικό κοινό που θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη διαδικασία σε όλες τις φάσεις της, προκειμένου να κατευθύνει τους ιδιοκτήτες, των οποίων οι ιδιοκτησίες περιλαμβάνονται στον δασικό χάρτη.

Επιπλέον τονίστηκε η σημασία της ορθής αποτύπωσης, με σύγχρονο τρόπο των εκτάσεων για τις οποίες θα υποβληθούν τυχόν αντιρρήσεις.

 Αποτέλεσε κοινή διαπίστωση η αναγκαιότητα ύπαρξης ορθών δασικών χαρτών ως προϋπόθεση για τον χωροταξικό σχεδιασμό και την κτηματογράφηση της χώρας.

 Ωστόσο το ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο, η έλλειψη επαρκούς συνεργασίας μεταξύ εμπλεκόμενων υπηρεσιών, η μείωση της καλλιεργήσιμης αγροτικής γης δημιουργούν προβλήματα και πρόσθετα οικονομικά βάρη στους πολίτες που δοκιμάζονται καθημερινά.

 

Το ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς στο επόμενο χρονικό διάστημα θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε τα προβλήματα αυτά να γίνουν γνωστά στο Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος και να επιλυθούν το συντομότερο δυνατόν χωρίς την οικονομική επιβάρυνση των πολιτών.