Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης


 Το ποσό των 46.500 ευρώ θα λάβει τη φετινή χρονιά το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο  Ρούμελης.

Το ποσό θα δοθεί   ως επιχορήγηση από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, όπως ανακοινώθηκε από την αρμόδια υπουργό Λυδία Κονιόρδου.
 

Η απόφαση αποτελεί μήνυμα ελπίδας για το περιφερειακό θέατρο Ρούμελης αφού βρίσκεται στην δεύτερη κατηγορία επιχορήγησης παρά τα προβλήματα που διαθέτει με την μαύρη τρύπα του παρελθόντος και την απουσία καλλιτεχνικού διευθυντή .


Παράλληλα αποτελεί την καλύτερη επιβράβευση για το διοικητικό συμβούλιο  του ΔΗΠΕΘΕΡ το οποίο πασχίζει καθημερινά  παρά το παρελθόν να κάνει το καλύτερο  για το θέατρο και όχι μόνο.

Καθημερινά  τα μέλη του ενωμένα δίνουν μάχη για να έρθουν οι καλύτερες παραστάσεις  να ανέβουν στην σκηνή αλλά και να δοθούν όλα τα εφόδια στις σκηνές που διαθέτει το ΔΗΠΕΘΕΡ  ώστε να μπορεί να παρουσιαστεί το άρτιο αποτέλεσμα που όλοι απολαμβάνουμε .
Είναι γεγονός ότι τα τελευταία δύο χρόνια  το θέατρο της Λαμίας είναι γεμάτο απο παραστάσεις  καθόλη την χρονιά ενώ και ο κόσμος της Λαμίας και της περιφέρειας τιμά με την προσέλευση του το έργο  όλων των αρμοδίων .
Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που το ΔΗΠΕΘΕΡ απορροφά κονδύλια απο το υπουργείο  της ίδιας τάξεως , ξεπερνώντας ακόμη και το ΔΗΠΕΘΕΡ Βόλου .


Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ), το 2017 έκανε το πρώτο βήμα για την αναμόρφωση του θεσμού των ΔΗΠΕΘΕ με βάση αντικειμενικά κριτήρια όπως είναι η επαγγελματική θεατρική δραστηριότητα, η οικονομική στήριξη των Δήμων, η ύπαρξη Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, και οι συνέργειες. Έτσι, προκειμένου να επιτευχθεί ορθολογικότερη κατανομή των ήδη περιορισμένων οικονομικών πόρων του ΥΠΠΟΑ,  τα ποσά επιχορήγησης των ΔΗΠΕΘΕ για το 2017 διαφοροποιήθηκαν σύμφωνα με ένα σύνολο αντικειμενικών κριτηρίων.
Οι επιχορηγήσεις του ΥΠΠΟΑ θα κατανεμηθούν το 2017 ως εξής: Τα ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Κρήτης, Σερρών, Καβάλας, Ιωαννίνων, Κοζάνης και Λάρισας θα λάβουν το καθένα επιχορήγηση 62.500 ευρώ. Τα ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, Ρούμελης, Κομοτηνής, Καλαμάτας και Βέροιας θα λάβουν επιχορήγηση 46.500. Το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου θα πάρει επιχορήγηση 30.000 ευρώ. Το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας βρίσκεται ήδη εκτός Δικτύου αφού τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχει συνάψει προγραμματική σύμβαση με το ΥΠΠΟΑ.


Την  ίδια στιγμή  η καλλιτεχνική περίοδος συνεχίζεται με τεράστια επιτυχία αφού οι παραστάσεις της ερασιτεχνικής σκηνής ¨το Κιόσκι ¨ξεπέρασαν κάθε προσδοκία  στην προσέλευση του κοινού .
Απόψε το βράδυ  είναι η τελευταία παράσταση .