Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 10.00 με 14.30 θα διεξαχθεί στο 3ο Γυμνάσιο Λαμίας, ο 3ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με τη συμμετοχή περισσότερων από 200 παιδιών.


Αποτελεί την προκριματική φάση του 3ου Πανελληνίου Διαγωνισμού της WRO HELLAS που έχει θέμα, «Οχήματα και μεταφορές του αύριο». Ομάδες μαθητών αποτελούμενες από 3 έως 6 άτομα, από όλη την Περιφέρεια καλούνται με τα προτεινόμενα εκπαιδευτικά πακέτα να σχεδιάσουν, να εφαρμόσουν και να κατασκευάσουν μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή-μοντέλο, η οποία θα πρέπει να προσομοιώνει το θέμα του διαγωνισμού με τη χρήση της γλώσσας προγραμματισμού Scratch.

Τον αγώνα συνδιοργανώνουν η Επιστημονική Ένωση Καινοτομίας & Συνεργασίας «Εργαστήρι STEM» και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.

Τα τελευταία τρία (3) χρόνια, περισσότεροι από χίλιους μαθητές όλων των βαθμίδων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας πήραν μέρος σε αντίστοιχους Περιφερειακούς διαγωνισμούς, με συμμετοχή ορισμένων εξ αυτών στους Πανελλήνιους αγώνες. Σημαντική διάκριση πέτυχε πέρυσι το 1ο Δημοτικό Λαμίας κατακτώντας το βραβείο της «Καλύτερης παρουσίασης» στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Πρόγραμμα διαγωνισμού

10:00 Προσέλευση ομάδων

11:00 Τελετή Έναρξης – Χαιρετισμοί

11:20 Έναρξη αξιολόγησης κατασκευών – Αγωνιστικό μέρος

14:00 Χαιρετισμοί – Βραβεύσεις – Απονομές

14:30 Πέρας διαγωνισμού