Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

 H πόλη της Λαμίας και η δημοτική αρχή τα κατάφεραν .


Μία νέα εποχή ξεκινά για την Φθιωτική πρωτεύουσα  και τους κατοίκους της .


Η Λαμία αλλάζει νοοτροπία , και βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών μέσα απο τα δίκτυα της πέμπτης γενιάς .


Ο δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης είχε θέσει ως στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας και με αργά αλλά προσεκτικά βήματα κινούσε τα νήματα προς  την κατεύθυνση  της ένταξης της Λαμίας σε κάτι πρωτοποριακό αλλά και σύγχρονο.


Τα βήματα έγιναν αγώνας και ο τερματισμός έφερε την νίκη.


Οι επαφές του δημάρχου Λαμιέων στο  Ηuawei Smart City Forum 2017 σήμερα, παρουσία του Αρμόδιου Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά και του κινέζου Πρέσβη Zou Xiaoli, θα έχουν ως αποτέλεσμα το πώς μπορούμε να μετατρέψουμε τη Λαμία αλλά και ολόκληρο το Δήμο σε μια "έξυπνη πόλη" που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις, θα βελτιώνει την καθημερινότητα των δημοτών και θα κάνει πιο εύκολη και γρήγορη τη διάχυση πληροφοριών σε όλους τους πολίτες που κατοικούν ή επισκέπτονται το Δήμο μας.
Τα δίκτυα 5ης γενιάς έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους και προσπαθούν μέσω των κόμβων νέων τεχνολογιών να κάνουν πιο εύκολη και γρήγορη την πληροφόρηση για τον πολίτη. Έτσι μπορεί να επιτευχθεί ευκολότερη μετακίνηση στη πόλη, μείωση της κατανάλωσης της ενέργειας με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος, πρόληψη ατυχημάτων αλλά και ολοκληρωμένη πολιτική προστασία.
Ο δήμαρχος Λαμιέων μετά την συμμετοχή του στην συνάντηση τόνισε πως
<<...Αντιλαμβανόμενοι τις προκλήσεις της σύγχρονης ψηφιακής εποχής ήδη τοποθετούμε οπτική ίνα για internet υψηλών ταχυτήτων ώστε να μπορεί να υποστηρίξει τις ανάγκες μιας πραγματικά «έξυπνης πόλης». >>
Ήδη οι εργασίες έχουν ξεκινήσει στις περισσότερες περιοχές της Λαμίας και αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα .