Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιώργος Πετράκος ζητά όλο το κτίριο της πρώην Ακαδημίας στη Λαμία για τη στέγαση των σχολών του Πανεπιστημίου.


Αυτό  προκύπτει μετά απο επιστολή του η οποία κοινοποιήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Λαμιέων .


Στην επιστολή του ο πρύτανης δεν αφήνει περιθώρια για κάποια διαφορετική λύση στέγασης της Σχολής Θετικών Επιστημών στη Λαμία αφού όπως τονίζει η απόφαση είχε ληφθεί από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο Λαμιέων με δήμαρχο τον Γιώργο Κοτρωνιάς αλλά και από την Νοαμαρχία Φθιώτιδας .


Σημειώνει χαρακτηριστικά << Υπενθυμίζω ότι με αποφάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου Φθιώτιδας και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων παραχωρήθηκε το σύνολο του συγκροτήματος της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας στην Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση. Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας, προκειμένου να αποδοθούν οι εν λόγω κτηριακές υποδομές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των Τμημάτων και η ανάπτυξη της Σχολής Θετικών Επιστημών στη Λαμία»

Το θέμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και οι κτιριακές Υποδομές απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων.  
Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφ΄λασισε να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση με μοναδικό θέμα συζήτησης  την στέγαση του πανεπιστημίου  ενώ την  Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση  του Δημάρχου Λαμιέων με τους επικεφαλής των παρατάξεων για το συγκεκριμένο θέμα .
Αμέσως μετά ο Δήμαρχος Λαμιέων αναμένεται να έχει συνάντηση   με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιώργο Πετράκο .

Ο πρώην Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς αρνήθηκε ότι υπάρχει απόφαση δημοτικού συμβουλίου για παραχώρηση όλου του κτιρίου της πρώην ακαδημίας στο πανεπιστήμιο  ενώ ο επικεφαλής της παράταξης ¨ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ Σύγχρονη πόλη ¨Γιώργος  Σαγιάς ¨έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου να χαθεί το Πανεπιστήμιο.

Σκληρή κριτική ασκήθηκε από τις παρατάξεις για κινήσεις που γίνονται στα κρυφά ενώ τα προβλήματα είναι γνωστά για το συγκεκριμένο θέμα .

Περισσότερα...