Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

400 βρογχοσκοπήσεις στους ασθενείς της Στερεάς Ελλάδας, μέσα από αδιάκοπο μόχθο και αγώνα, για την αρτιότερη κατά το δυνατό στελέχωσή του σε ανθρώπινο δυναμικό και επιστημονικό εξοπλισμό, καταγράφει το Βρογχολογικό Εργαστήριο της Πνευμονολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.


Αυτό προκύπτει  από την ανακοίνωση του υπεύθυνου  του Βρογχολογικού Εργαστηρίου του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας κ.κ. Μάνου  Ε.  Εμμανουήλ, φέρνοντας καλά νέα για το ίδρυμα  μετά απο καιρό .

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Tο Βρογχολογικό Εργαστήριο της Πνευμονολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, έχει τη χαρά και την τιμή, να καταγράφει σε κάτι περισσότερο από 4 χρόνια λειτουργίας (έναρξη βρογχοσκοπήσεων στις 21/12/2012) 400 βρογχοσκοπήσεις στους ασθενείς της Στερεάς Ελλάδας, μέσα από αδιάκοπο μόχθο και αγώνα, για την αρτιότερη κατά το δυνατό στελέχωσή του σε ανθρώπινο δυναμικό και επιστημονικό εξοπλισμό.

Στήσαμε με μεράκι, υπομονή και επιμονή το Εργαστήριό μας, το οποίο εξυπηρετεί πλέον, όχι μόνο το φθιωτικό λαό αλλά και τους ασθενείς των όμορων νομών που παραπέμπονται τόσο από τις δομές Δημόσιας Υγείας των γειτονικών περιφερειών όσο και από ιδιώτες ιατρούς όλων των συναφών ειδικοτήτων και χρήζουν της εξειδικευμένης εξέτασης της βρογχοσκόπησης.

Η διερεύνηση συμπτωμάτων όπως η αιμόπτυση, ο ανθιστάμενος σε φαρμακευτική αγωγή χρόνιος βήχας, οι συχνές λοιμώξεις του αναπνευστικού, το βράγχος της φωνής, η παθολογική ακτινογραφία και αξονική τομογραφία, η διερεύνηση μάζας στο θώρακα, η λήψη βιοψιών, η ταυτοποίηση των μικροβίων μιας πνευμονίας, η ανάδειξη άτυπων περιπτώσεων φυματίωσης, η διάγνωση διάχυτων διάμεσων πνευμονοπαθειών, η απομάκρυνση των εκκρίσεων σε υπερήλικες, σε ασθενείς με νευρομυικά και άλλα εκφυλιστικά νοσήματα, η αφαίρεση ενός ξένου σώματος (από δόντια, μέχρι κέρματα και τεμάχια τροφής), είναι μερικές μόνο από τις πολλαπλές επιτυχείς εξετάσεις τις οποίες διεξήγαγε το Εργαστήριό μας.

Αξίζει να τονιστεί εμφατικά πως η διενέργεια της βρογχοσκόπησης στο Εργαστήριό μας προσφέρει λύση, όχι μόνο σε επίπεδο διάγνωσης αλλά και αποτρέπει την οικονομική αιμορραγία των συμπολιτών μας προς Τριτοβάθμια Νοσοκομεία της Αθήνας, ώστε να βρουν ελπίδα, ανακούφιση και θεραπεία».

Μετά τιμής,

Ο  Υπεύθυνος του Βρογχολογικού Εργαστηρίου του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας

Μάνος  Ε.  Εμμανουήλ

Πνευμονολόγος – Επιμελητής Α’

Περισσότερα...