Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

 Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου τού επικεφαλής τής "Πορτοκαλί" ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΟΛΗΣ Γιώργου Σαγιά με θέμα την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στον τόπο μας. 

Ο Γ. Σαγιάς, συνεπής με τις παλαιόθεν θέσεις του, επικαιροποίησε  για άλλη μια φορά το αίτημα για ίδρυση και λειτουργία Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λαμία. Συγχρόνως, έθεσε το ερώτημα: "γιατί από Ανατολή σε Δύση και από Βορρά σε Νότο σε όλη την ελληνική επικράτεια, μόνο η Στερεά Ελλάδα, το Κέντρο τής Ελλάδας, δεν έχει ΑΕΙ";

Ζήτησε να προωθηθεί η σύνταξη κατάλληλης μελέτης για σχετική αξιοποίηση του χώρου τής ΠΑΒΥΠ στην περιοχή των στρατοπέδων και να υπάρξει αντίστοιχη πρόβλεψη στον προϋπολογισμό ή να αναζητηθούν άλλοι πόροι ή "χρηματοδοτικά εργαλεία".

Σημείωσε ότι τα ανωτέρω προϋποθέτουν βούληση και κυβερνητικές αποφάσεις και κάλεσε τους τοπικούς βουλευτές να πάρουν θέση δημοσίως και ξεκάθαρα για το ποια ακριβώς είναι η θέση τους. Επίσης ποιο είναι το σχόλιό των κυβερνητικών βουλευτών για ενδεχόμενες μνημονιακές δεσμεύσεις που προεκλογικώς έλεγαν πως θα καταργήσουν και αν έκαναν και ποιες ενέργειες έως τώρα προς την Κυβέρνησή τους για το θέμα "Πανεπιστήμιο Στερεάς με έδρα τη Λαμία".

Ακολούθως, με βάση τα σημερινά δεδομένα, τονίστηκε η αμέριστη στήριξη των υπαρχόντων Τμημάτων και των Μεταπτυχιακών τής Σχολής τού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που εδρεύει στη Λαμία και προτάθηκε η ταχεία διερεύνηση ίδρυσης νέων σχολών που θα εδρεύουν στην πόλη τής Λαμίας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανάγκη διατήρησης και ανάπτυξης τού ΤΕΙ Στερεάς με έδρα τη Λαμία λέγοντας πως η "Πορτοκαλί" ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ θα συνεχίσει να στέκεται συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν παρέλειψε όμως να τονίσει πως θα αντιδράσει σε οποιαδήποτε προσπάθεια εκτιμηθεί ότι μπορεί να υποβαθμίζει Τμήματα του ΤΕΙ σε διετείς δομές "τύπου ΙΕΚ".

´Επειτα, προέβη σε έντονη κριτική γιατί δεν υλοποιήθηκε απόφαση τού Δημοτικού Συμβουλίου τού Δήμου Λαμιέων που ελήφθη κατόπιν πρότασης τού Γιώργου Σαγιά για μονοθεματικό δημοτικό συμβούλιο με θέμα την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στον τόπο μας. Ζητήθηκε να τοποθετηθούν δημοσίως όλοι οι συνδυασμοί του Δημοτικού και Περιφερειακού Συμβουλίου με τρόπο σαφή και ξεκάθαρο ώστε να γνωρίζουν όλοι οι συντοπίτες μας και όλοι οι πολίτες ποιος λέει τι, καταγγέλοντας την ίδια στιγμή τις υπεκφυγές και την πολιτική των διαρροών διά των λεγομένων "παπαγάλων".

Δεν παρέλειψε να καλέσει τους εκπροσώπους φορέων, συλλόγων, σωματείων, ενώσεων και κάθε πολίτη να σταθούν δίπλα στην προσπάθεια τής "Πορτοκαλί" ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΟΛΗΣ και του Γιώργου Σαγιά, οι οποίοι με σοβαρότητα και υπευθυνότητα αγωνίζονται για το καλό τού τόπου μας και των συντοπιτών μας.

Τέλος, δόθηκε στη δημοσιότητα η πρόταση που είχε καταθέσει προ καιρού ο Γ. Σαγιάς στη σύσκεψη τού κ. δημάρχου Λαμιέων με τους επικεφαλής των συνδυασμών τού Δ.Λ. για το θέμα του 16ου Δημοτικού Σχολείου, θέμα το οποίο σχετίζεται με την περαιτέρω στέγαση τού Πανεπιστημίου. Η συγκεκριμένη πρόταση είναι η μόνη ως τώρα η οποία δίνει κατεύθυνση λύσης αλλά και τον αναγκαίο χρόνο για εύρεση μονιμότερης και βιώσιμης λύσης. Προτείνεται η μεταφορά γραφείων τής Διοίκησης τής Σχολής στο κέντρο πόλης σε χώρο που θα εξυπηρετεί φοιτητές, καθηγητές, διοικητικό προσωπικό και πολίτες και ο οποίος θα μισθώνεται κατά τα προβλεπόμενα από την ελληνική πολιτεία. Αν αυτό δεν είναι εφικτό (άραγε γιατί;), να παραχωρηθεί ο χώρος που στεγάζει το γραφείο τού κ. δημάρχου επί της οδού Σκληβανιώτου (ως κίνηση καλής θέλησης για την ανάπτυξη τού Πανεπιστημίου). Οι χώροι που θα ελευθερωθούν από την μετακίνηση γραφείων του Πανεπιστημίου, να δοθούν προς χρήση στους φοιτητές για τις ανάγκες των Εργαστηρίων τους καθώς και για Βιβλιοθήκη. Για τους νεοεισερχόμενους φοιτητές, να μελετηθεί η λύση τής παραχώρησης τού άνω ορόφου  τού νέου δημαρχείου με ξεχωριστή είσοδο, το οποίο βρίσκεται σε παρακείμενο χώρο δίπλα από τα υπάρχοντα Τμήματα τού Πανεπιστημίου και παραπλεύρως τού θύλακα πρασίνου του Λόφου Μιχαήλ - Γαβριήλ και Ραφαήλ. 

Εν κατακλείδι, δόθηκε έμφαση στην ανάγκη εύρεσης μόνιμης, βιώσιμης και ικανοποιητικής λύσης και δηλώθηκε η αποφασιστικότητα τού Γ. Σαγιά για λήψη αποφάσεων.