Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης


Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι υπό απόλυση εργαζόμενοι της Συνεταιριστικής τράπεζας Λαμίας  μετά και τις δύο νέες απόλύσεις .

Σήμερα οι εργαζόμενοι μετείχαν  στην κινητοποίηση στην πλατεία Πάρκου του εργατικού κέντρου Λαμίας  και εκφράζουν την αγανάκτησή τους με τα όσα συμβαίνουν στην συνεταιριστική τράπεζα για την πορεία της οποίας δεν έχουν καμία ευθυνη .

Οι εργαζόμενοι  στη εκκαθάριση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας, οι οποίοι έχουν προβεί σε απεργιακές κινητοποιήσεις δηλώνουν ότι δεν υπάρχει ισονομία με τους εργαζόμενους των υπολοίπων συνεταιριστικών τραπεζών και ζητούν μεταξύ άλλων  την απορρόφησή τους σε άλλες τράπεζες .

ΔΗΛΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΑΜΙΑΣ

Οι εργαζόμενοι στις Συνεταιριστικές Τράπεζες υπό ειδική εκκαθάριση, μεταξύ αυτών και της Λαμίας, αφού έχουν εξαντλήσει όλα τα μέσα (επαφές με τοπικούς βουλευτές, με Περιφερειάρχες, συναντήσεις με Υπουργούς κ.κ. Δραγασάκη και Τσακαλώτο, ερωτήσεις Βουλευτών στη Βουλή, κατάθεση τροπολογιών στη Βουλή από το Κ.Κ.Ε κ.λ.π) για την εξασφάλιση του δικαιώματός τους στην εργασία και ευρισκόμενοι υπό την απειλή της άμεσης απόλυσης,  είναι πλέον αποφασισμένοι να διεκδικήσουν δυναμικά το δίκαιο και το αυτονόητο: την απορρόφησή τους από τις συστημικές Τράπεζες, όπου μεταφέρθηκαν οι καταθέσεις, όπως συνέβη με τους χιλιάδες εργαζόμενους όλων των υπολοίπων υπό ειδική εκκαθάριση τραπεζών. Όπως συνέβη άλλωστε και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τους εργαζόμενους της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου η οποία τέθηκε σε ειδική εκκαθάριση προ ενάμιση χρόνου περίπου.  Η εταιρεία PQH που είναι πλέον ο ειδικός εκκαθαριστής των 16 υπό εκκαθάριση Τραπεζών, δρομολογεί άμεσα την κεντροποίηση όλων των υπηρεσιών της εκκαθάρισης και έχει ήδη προβεί στην ανακοίνωση των πρώτων απολύσεων εργαζομένων στις Συνεταιριστικές Τράπεζες Δυτικής Μακεδονίας, Λέσβου – Λήμνου, Ευβοίας και Λαμίας.

Φαίνεται πως ακόμη και αυτή η βασική αρχή της δημοκρατίας, η ισονομία, πλέον δεν είναι αυτονόητη και γίνεται δυστυχώς στόχος διεκδίκησης.

Με την συμπαράσταση του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας με 24ωρη απεργία την 18 και 19 Μαΐου.