Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Η Σύνοδος Κορυφής των G7 οφείλει να κάνει μια αποφασιστική αρχή στο ζήτημα της διευθέτησης του Ελληνικού δήθεν χρέους.

Στις μεγάλες προκλήσεις που οφείλει να αντιμετωπίσει η Σύνοδος Κορυφής των G7 που θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Μαΐου στην Ταορμίνα της Ιταλίας  αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 17 Μαΐου 2017 με αφορμή τη συζήτηση για την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής των G7.

Η παρέμβαση αυτή του Νότη Μαριά αποκτά ιδιαίτερη σημασία μετά το «ναυάγιο» στο προχθεσινό Eurogroup το οποίο πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα για το θέμα της διευθέτησης του Ελληνικού δήθεν χρέους.

Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς «η Σύνοδος των G7 οφείλει να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις της παγκόσμιας οικονομίας, όπως είναι οι δυσμενείς επιπτώσεις της παγκοσμιοποίησης, η φτώχεια, η ανεργία και η κρίση του δημοσίου χρέους. Οφείλει η Σύνοδος των G7 να κάνει μια αποφασιστική αρχή στο ζήτημα της διευθέτησης του Ελληνικού δήθεν χρέους».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Ένα χρέος που είναι επονείδιστο και παράνομο, μια και δημιουργήθηκε απ’ τη συμπαιγνία δανειστών και ντόπιας Ελληνικής ολιγαρχίας και τα δανεικά κεφάλαια δεν διατέθηκαν υπέρ του Ελληνικού λαού και της χώρας. Οι G7 οφείλουν να αντιληφθούν ότι ο Ελληνικός λαός δεν ανέχεται τη μεθόδευση των δανειστών να ρίξουν τα βάρη στις πλάτες της Ελληνικής οικογένειας προκειμένου να πληρώσει την όποια χασούρα των δανειστών απ’ τη μετατροπή των επιτοκίων από κυμαινόμενα σε σταθερά».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Θυμίζουμε στους G7 ότι ο Ελληνικός λαός δοκιμάζεται έντονα από τις τεράστιες μεταναστευτικές ροές. Οι G7 οφείλουν να αντιληφθούν ότι η επί δεκαετίες πολιτική τους για άνοιγμα των αγορών και ελεύθερο εμπόριο έχει οδηγήσει εκατομμύρια πολίτες στο περιθώριο».

Επισυνάπτεται το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά.

https://youtu.be/SjiYeBPMm88