Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης


Απόφαση για την δημιουργία ενάτου πειραματικού γυμνασίου Λαμίας πήρε το δημοτικό συμβούλιο Λαμιέων.

Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία, αφού η μειοψηφία  έφερε αντιρρήσεις για την  έλλειψη ενημέρωσης γύρω απο ένα τόσο σοβαρό θέμα .

Μία απόφαση η οποία δημιουργεί πολλά ερωτηματικά αφού πάρθηκε λίγες μόνο ημέρες μετά την απόφαση του ίδιου δημοτικού συμβουλίου να λειτουργήσει επιτέλους ένατο γυμνάσιο.
Μόλις την Μεγάλη Εβδομάδα  το δημοτικό συμβούλιο Λαμιέων είχε αποφασίσει την  λειτουργία  του ενάτου γυμνασίου Λαμίας για το οποίο εκκρεμεί  το ΦΕΚ λειτουργίας από το 2003 , στον χώρο που στεγάζεται σήμερα  το πέμπτο Λύκειο Λαμίας.

Το ένατο γυμνάσιο θα λειτουργούσε με την μεταφορά του πέμπτου λυκείου  στο νέο κτίριο  ενώ στον ίδιο χώρο , σύμφωνα με την απόφαση , θα μεταφέρονταν και οι ειδικές τάξεις  του Κωσταλεξίου.
Λίγες ημέρες λοιπόν μετά  το δημοτικό συμβούλιο Λαμιέων λαμβάνει απόφαση αυτό το ένατο γυμνάσιο να μην δημιουργηθεί ως οντότητα αλλά να γίνει ένατο πειραματικό γυμνάσιο.
Σε αυτό  συναινεί  και  η δευτεροβάθμια εκπαίδευση Φθιώτιδας.

Εδώ να θυμίσουμε  ότι 4 τουλάχιστον σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων δημοτικών σχολείων της Λαμίας έχουν ζητήσει  την λειτουργία του ενάτου γυμνασίου και είχαν λάβει  την  θετική υπόσχεση από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση αλλά και από το δημοτικό συμβούλιο .
Σε αυτούς τους γονείς τι θα απαντήσουν για την αλλαγή ?

Πρώτος με την τοποθέτησή του  ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας κ.Αλιμήσης  καυτηρίασε το γεγονός κρούοντας  τον κώδωνα του κινδύνου στα μέλη  του δημοτικού συμβουλίου ότι σχεδόν 50 ημέρες νωρίτερα είχαν λάβει διαφορετική απόφαση .

<<....Αιφνιδιαστικά  μαθαίνουμε 50 ημέρες μετά  ότι  δεν θα γίνει  το ένατο γυμνάσιο αλλά θα γίνει ένα πειραματικό. Την μεγάλη εβδομάδα πήραμε απόφαση για ίδρυση ενάτου και μεταφορά των ειδικών απο κωσταλέξι και τώρα το αλλάζουμε ? τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε <<Δεν έχουμε ενημερωση , είναι ένα ζήτημα πολύ σοβαρό και θέλει  πολύ μελέτη .
Ζητάμε  να λειτουργήσει το ένατο γυμνάσιο  με χρήματα που φτιάχτηκε μέσω ΕΣΠΑ και  ζητάμε την δημοτική επιτροπή παιδείας.....>>

Αρνητικά τάχθηκε και η κ. Μαρία Αντωνίου η οποία μίλησε για υποβάθμιση του θεσμού του συμβουλίου αφού χωρίς αιτία αναιρείται η  προηγούμενη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για το ένατο γυμνάσιο .
Επιφυλακτικός ο Γιώργος Σαγιάς ο οποίος  τόνισε πως <<..τα χρήματα είχαν δοθεί για την δημιουργία ενάτου γυμνασίου . Εάν λοιπόν δεν λειτουργήσει μήπως υπάρχει ο κίνδυνος να ζητηθούν τα χρήματα πίσω ? ...>>
Αρνητικός και ο Τάσος Χρονάς με πολιτικά επιχειρήματα αλλά και ο Γιώργος Κοτρωνιάς εκφράζοντας  επιφυλάξεις για την εύρυθμη λειτουργία ενός πειραματικού γυμνασίου.

Μας δίνεται η δυνατότητα να  έχουμε το πρώτο πειραματικό γυμνάσιο  σε όλη την Στερεά  τόνισε ο δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης το οποίο  στο μέλλον μπορεί να έχει και σύνδεση με την τριτοβάθμια εκπαίδευση τασσόμενος υπερ της δημιουργίας Ενάτου πειραματικού γυμνασίου .

Λίγο νωρίτερα είχε επικρατήσει ένταση για μία ακόμη φορά στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λαμιέων  σχετικά με την καθυστέρηση που παρατηρείται στο να δοθούν οι εισηγήσεις στους επικεφαλής των παρατάξεων και στους  δημοτικούς συμβούλους .

Η έναρξη έγινε  με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και πρώην δήμαρχο Λαμιέων Γιώργο Κοτρωνιά ο οποίος για μία ακόμη φορά καυτηρίασε το γεγονός ότι στον ίδιο δεν αποστέλλονται οι εισηγήσεις.
Ο κ. Κοτρωνιάς ζήτησε  να μην συζητηθούν τα θέματα που αφορούσαν στην ίδρυση πειραματικού γυμνασίου και στην διοργάνωση  ενός φεστιβαλ  στη Λαμία.
Ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Σταυρογιάννης ζήτησε από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να ανακοινώσει  στο σώμα τι προβλέπει ο κανονισμός  για τις προσκλήσεις  και τις εισηγήσεις.
Όπως τόνισε  τα θέματα είναι σημαντικά και από την στιγμή που δεν έχουν μελετηθεί οι εισηγήσεις δεν μπορεί να γίνει και σωστή συζήτηση.
Ανάλογη ήταν  και η τοποθέτηση της κ. Μαρίας Αντωνίου  η οποία επεσήμανε την απουσία ολοκληρωμένης  εισήγησης με όλα τα απαραίτητα έγγραφα και ζήτησε να μην συζητηθεί .
Να μην συζητηθεί σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο ζήτησε και ο κ. Τάσος Χρονάς.
Στην συνεδρίαση παρευρέθη  τόσο ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης κ.Δημητρίου όσο και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Αλιμήσης.

Περισσότερα...