Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης


Οι ανάγκες της υπηρεσίας καθαριότητας είναι πάγιες και διαρκείς. Γι αυτό το προσωπικό πρέπει να είναι μόνιμο και με πλήρη δικαιώματα.

Αυτό τονίζει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η Λαϊκή συσπέιρωση του δήμου Στυλίδας κάνοντας λόγο για εμπαιγμό της κυβέρνησης στο θέμα .     

Η Λαϊκή συσπέιρωση ζητά <<...Όσοι υπηρετούν σήμερα πρέπει να μονιμοποιηθούν και να προσληφθούν και όσοι ακόμη χρειάζονται....>>

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή το πρόβλημα που έχει προκύψει με τους συμβασιούχους εργαζόμενους της καθαριότητας, ύστερα από την άρνηση της Επιτρόπου να θεωρήσει το ένταλμα πληρωμής τους, θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους ολόκληρου του Δήμου Στυλίδας και να τους καλέσουμε να συμπαραταχθούν  με αυτούς που προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στην κοινωνία της πόλης.

Πρώτα – πρώτα παραδίνουμε στην κρίση σας τους υπευθύνους.

  • Την κυβέρνηση που, από την μια, ψήφισε παράταση των συμβάσεων για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και, από την άλλη, διατηρεί την απαγόρευση να δουλεύει κάποιος με σύμβαση πάνω από 24 μήνες.
  • Όλους εκείνους που βρίσκουν την ευκαιρία να προχωρήσουν στην ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των απορριμμάτων και είναι έτοιμοι να την παραδώσουν στους εργολάβους.
  • Τη δημοτική αρχή και από κοντά όλες οι πολιτικές δυνάμεις που «ενδιαφέρονται» για την καθαριότητα της πόλης.

Αξιοποιούν την τάχα ανεξάρτητη αρχή του Ελεγκτικού Συνεδρίου και την ίδια στιγμή κάνουν τον καλό στους εργάτες καθαριότητας καλώντας τους να ενταχθούν στο προσωπικό του εργολάβου.

Σε αυτά τα πλαίσια η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ προβάλλει τις δικές της θέσεις και τα αιτήματα :

  • Οι ανάγκες της υπηρεσίας καθαριότητας είναι πάγιες και διαρκείς. Γι αυτό το προσωπικό πρέπει να είναι μόνιμο και με πλήρη δικαιώματα.
  • Όσοι υπηρετούν σήμερα πρέπει να μονιμοποιηθούν και να προσληφθούν και όσοι ακόμη χρειάζονται.
  • Να σταματήσει ο εμπαιγμός της κυβέρνησης, που αξιοποιείται από όσους επιθυμούν την ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των απορριμμάτων.
  • Να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα στους εργάτες καθαριότητας.
  • Να σταματήσει κάθε εκβιασμός των εργαζομένων στην καθαριότητα, που τους οδηγεί στους εργολάβους ενοικίασης προσωπικού. Καμιά απόλυση εργαζομένου.
  • Τις αντιφάσεις νόμων και προεδρικών διαταγμάτων να τις λύσουν αυτοί που τις δημιούργησαν και σήμερα οχυρώνονται πίσω από τη δήθεν ανεξαρτησία του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Καλούμε τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, στις άλλες Υπηρεσίες του Δήμου, μαζί με κάθε εργαζόμενο της περιοχής να ορθώσουν το ανάστημα τους και να αντισταθούν σε τέτοιους απαράδεκτους πολιτικούς χειρισμούς. Να συντονίσουν τον αγωνιστικό βηματισμό τους και να διεκδικήσουν ό,τι δικαιούνται.

  • ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ Η ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ.
  • ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ. ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΚΑΡΑΠΛΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ