Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Με κατάλληλο σχέδιο και με την βοήθεια όλων η Φθιώτιδα μπορεί να προχωρήσει και να αναπτυχθεί.

Αυτό κατέθεσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας  σε συν. τύπου που  παρεχώρησε με στόχο τον απολογισμό των συνατήσεων που είχε με τους δημάρχους  του νομού όλο το πρηγούμενο διάστημα .

Μάλιστα όπως ανακοίνωσε αυτές οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται  το πρώτο εξάμηνο κάθε έτους απο δω και στο εξής .

<<....με δεδομένη την πάγια πεποίθησή μου ότι στην περιοχή μας είναι επιτακτική ανάγκη η αναβάθμιση της συνεργασίας των εμπλεκομένων στις δημόσιες υποθέσεις, καθώς και η καθιέρωση τακτικής κοινωνικής λογοδοσίας τους, καθιερώνουμε, ετησίως, κύκλο επισκέψεων και πραγματοποίηση συσκέψεων εργασίας στις έδρες των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας.
Η πρωτοβουλία αυτή, με τίτλο:
«Όλοι μαζί, με σχέδιο, για τη Φθιώτιδα του 2030»,
θα υλοποιείται το 1ο εξάμηνο κάθε έτους. ...>> τόνισε χαρακτηριστικά .

Τα θέματα  που κυριάρχησαν ήταν το νοσοκομείο Λαμίας , η πανελλήνια έκθεση , ο πρωτογενής τομέας , η εκπαιδευση και το πανεπιστήμιο αλλά και ο τουρισμός και αθλητισμός , ιδιαίτερα  τα έργα στην Καμαρίτσα.
Ο κ. Σταϊκούρας επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση που άφησε στην τύχη του το νοσοκομείο Λαμίας  σημειώνοντας ότι και επί ΝΔ υπήρχαν προβλήματα αλλά τώρα αυτά διογκώθηκαν και αυξήθηκαν .
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ενώ από το 2013 έχει εγκριθεί το ποσό των 250 χιλιάδων ευρώ για την αγορά αξονκού τομογράφου η σημερινή κυβέρνηση ακόμη ψάχνει τρόπο να προχωρήσει στην αντικατάστασή του με τα γνωστά προβλήματα σε όλους .

Κάτι ανάλογο παρουσίασε και για  τα έργα στην Καμαρίστα τα οποία είχαν εγκριθεί επι ΝΔ και χρηματοδοτηθεί και η σημερινή Κυβέρνηση ακόμη προσπαθεί να προχωρήσει στην υλοποίηση .
Για το  θέμα αυτό μάλιστα άσκησε σκληρή κριτική και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στην δημοτική αρχή  για τις δηλώσεις που έχουν γίνει πέρί δικών τους  έργων τονίζοντας

<< όταν έρχεται κάποιος Υπουργός και επισκέπτεται έργα καλό είναι να του αποτυπώνουν την πραγματικότητα και όχι απλά  να του δείχνουν κάτι που είναι σε εξέλιξη για μικρό χρονικό διάστημα >> και συνεχισε << ...Κάποιοι τρέχουν να αποδείξουν πως το έργο της Καμαρίτσας είναι δικό τους . ΈΛΕΟΣ ...>>

Ο βουλευτής Φθιώτιδας μίλησε για πρωτόγνωρη κωλλυσιεργεία  στο θέμα της ΠΕΛ εκφράζοντας τον φόβο του ότι μπορεί να μην λειτουργήσει φέτος ούτε τον Σεπτέμβριο .

Ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε
<<....Συνεπώς, θεωρώ κρίσιμης σημασίας την ανάληψη πρωτοβουλίας, από τις ενδογενείς δυνάμεις της περιοχής, για τη συγκρότηση Στρατηγικού Σχεδίου με τίτλο:
«Φθιώτιδα 2030»

Σας διαβεβαιώνω ότι σε μια τέτοια πρωτοβουλία, στόχος μου θα είναι, όπως έχω χρέος, να λειτουργήσω συμπληρωματικά και να συμβάλλω ώστε, μέσα από συλλογικές, δημοκρατικές, τεκμηριωμένες και στιβαρές διαδικασίες, η Φθιώτιδα να προχωρήσει, κατακτώντας ένα δυναμικό μέλλον.
Αρκετά έχουμε συρθεί, όπως και όλη η χώρα, στο τέλμα και τη μιζέρια.

Οφείλουμε, σε συνθήκες εποικοδομητικής συνεργασίας, να επαναπροσδιορίσουμε τις αξίες και τις νοοτροπίες μας, να στραφούμε στην παραγωγή σε όλα τα πεδία, με ποιότητα, ανταγωνιστικότητα και εξωστρεφή προσανατολισμό, να εδραιώσουμε τη συμμετοχή όλων σε παραγωγικές διαδικασίες και την αλληλεγγύη προς τους πραγματικά αδύναμους.
Όπως προανέφερα, τα προβλήματα στην περιοχή μας είναι αρκετά.
Πολλές, όμως, και οι δυνατότητες και οι προοπτικές της.

Στον «οδικό χάρτη» της αναγκαίας ανάταξης της χώρας, η Φθιώτιδα πρέπει και μπορεί να έχει δημιουργική συμμετοχή.
Έχω τη σταθερή πεποίθηση ότι στις εξελίξεις της νέας, υψηλών απαιτήσεων, περιόδου που ανοίγεται μπροστά μας, πρέπει και μπορούμε να συμμετάσχουμε ενεργά, ισότιμα και ισοβαρώς.

Για να το πετύχουμε όμως αυτό, χρειάζεται να διαμορφώσουμε το στρατηγικό σχέδιο, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα. ...>>