Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Στη μαρτυρική Μουσιωτίτσα Ιωαννίνων  παρευρέθηκε  ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς όπου συμμετείχε στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους 152 εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο Νότης Μαριάς κατάθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.

«Τιμούμε τις εκδηλώσεις μνήμης για τους εκτελεσθέντες συμπατριώτες μας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στη μαρτυρική Μουσιωτίτσα Ιωαννίνων», επισήμανε ο Νότης Μαριάς και συνέχισε:

«Χρέος όλων να μη λησμονήσουμε αυτούς τους νεκρούς που σφαγιάστηκαν χωρίς κανένα έλεος από τους κατακτητές. Ευθύνη μας, όμως, παράλληλα είναι να αγωνιστούμε μέχρι τέλους για τη δικαίωση τους. Ηθική και εθνική υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει στην άμεση διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, ένα ζήτημα που σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρο και επιτακτικό από ποτέ.

Τον Νοέμβριο 2016 διοργάνωσα στον ιστότοπο notismarias.gr διαδικτυακή ψηφοφορία, ώστε να πιεστεί η κυβέρνηση να εγγράψει επιτέλους τις Γερμανικές Αποζημιώσεις στον Κρατικό Προϋπολογισμό. Η διαδικτυακή αυτή ψηφοφορία, παραμένει ενεργή και στόχο έχει  να αναγκάσει την κυβέρνηση να αναλάβει πρακτικές πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της αποτελεσματικής διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και να θέσει την Ελληνική Βουλή προ των ευθυνών της.

Η Γερμανία δεν μπορεί πλέον να κρύβεται και σύντομα θα αναγκαστεί να σεβαστεί τις Διεθνείς Συνθήκες που της επιβάλουν την καταβολή των Πολεμικών Επανορθώσεων, την επιστροφή του Αναγκαστικού Κατοχικού Δανείου, την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και την επιστροφή των λεηλατηθέντων από τους ναζί αρχαιολογικών θησαυρών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας, τον Νοέμβριο του 2014, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, δεσμεύθηκε ότι αν εκλεγεί πρωθυπουργός θα εγγράψει αμέσως τις Γερμανικές οφειλές στον Κρατικό Προϋπολογισμό. Μία κίνηση που οι Ελληνικές κυβερνήσεις αποφεύγουν συστηματικά και ύποπτα. Ο τρόπος υπάρχει και ήδη από το 2010 διατυπώσαμε με τεκμηριωμένο νομικά και πολιτικά τρόπο το πώς μπορεί να εγγραφεί στον Κρατικό Προϋπολογισμό το σύνολο των απαιτήσεων της χώρας έναντι της Γερμανίας για την περίοδο της ναζιστικής κατοχής. Αρχικά η Ελληνική κυβέρνηση οφείλει να εγγράψει το «αντίστοιχο γερμανικό χρέος προς την Ελληνική Δημοκρατία» στις ανείσπρακτες οφειλές προς το Ελληνικό Δημόσιο και κατ’ επέκταση στον Κρατικό Προϋπολογισμό αφού πρόκειται για άμεσα απαιτητό χρέος. Στη συνέχεια, θα πρέπει να δοθεί σχετική εντολή από το Υπουργείο Οικονομικών στις υπηρεσίες του να προβούν σε άμεσες ενέργειες για την είσπραξη του εν λόγω ληξιπρόθεσμου γερμανικού χρέους. Επιπλέον, απαιτούμε την τιτλοποίηση του Κατοχικού Δανείου. Καλούμε λοιπόν όλους τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν στη διαδικτυακή ψηφοφορία ψηφίζοντας εδώ http://notismarias.gr ».

Ολοκληρώνοντας ο Νότης Μαριάς είπε: «Αξιοποιώντας και τον θεσμικό μου ρόλο αναπτύσσω διαρκώς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όλα τα ισχυρά επιχειρήματα της Πατρίδας μας αλλά και προωθώ δράσεις που θα κρατούν το θέμα ανοικτό μέχρι να αναγκαστεί η Γερμανία να εξοφλήσει άμεσα τις οφειλές της προς την Ελλάδα.

Εθνική, πολιτική και ηθική δέσμευση του Κόμματος μας «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την δικαίωση. Το οφείλουμε στα παιδιά μας, σε μας, στους προγόνους μας, στους νεκρούς μας…»