Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Επιστολή στον Υπουργό   Οικονομίας και Ανάπτυξης  κο Παπαδημητρίου έστειλαν μέλη του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας για την κατάργηση του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου .

Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά <<... Επιβάλλεται να διατηρηθεί ως αυτόνομο Τουριστικό Τμήμα στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας, διότι θα συμβάλει στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας, αφού όπως καλά γνωρίζετε από τις μέχρι τώρα εποικοδομητικές μας συναντήσεις στην Λαμία, η περιοχή μας διαθέτει στοιχεία τα οποία συνθέτουν να προωθήσουν την τουριστική ανάπτυξη....>>

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

«Αξιότιμε  κ. Υπουργέ

 Είμαστε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας.

Στις 9 Αυγούστου 2017 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο με θέμα συζήτησης μεταξύ των άλλων, και το θέμα 7, για τον ορισμό του αριθμού των εδρών των τμημάτων του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας με εισηγητή τον ίδιον τον πρόεδρο κύριο Αλέξανδρο Διαμαντάρα.

                Με  βάση την εισήγηση του Προέδρου η οποία έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία λήφθηκε η με αριθμό 6/09-08-2017 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία βασίστηκε μόνο και μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του Επιμελητηρίου ανά τμήμα και κατέληξε στην απόφαση να καταργήσει το Τουριστικό Τμήμα το οποίο αριθμεί 120 μέλη και να καταλήξει στη διαμόρφωση των τμημάτων ως εξής: για το εμπορικό τμήμα 8 αντιπρόσωποι για το τμήμα μεταποίησης 4 αντιπρόσωποι για το τμήμα υπηρεσιών 9 αντιπρόσωποι.

Η Απόφαση αυτή είναι προδήλως παράνομη και  καταχρηστική και αντίκειται στις διατάξεις του άρθρου 58 ν.44 84 / 2017 καθόσον ως μοναδικό κριτήριο για τον καθορισμό των τμημάτων λήφθηκε μόνο ο αριθμός των μελών του κάθε τμήματος, χωρίς να ληφθεί υπόψη και να συν αξιολογηθούν τα άλλα δύο κριτήρια τα οποία θέτει ο νόμος, Δηλαδή τη συνεισφορά του κάθε τμήματος την τοπική οικονομία και τις θέσεις εργασίας που καλύπτονται από τη δραστηριότητά τους, περιπτώσεις ββ και γγ του ίδιου άρθρου.

Για τα δύο αυτά κριτήρια ούτε στην εισήγηση του προέδρου του Επιμελητηρίου αλλά ούτε και κατά τη διάρκεια της συζήτησης εκτέθηκαν απόψεις και δεν ακολούθησε κανείς ουσιαστικός και τυπικός διάλογος. Κριτήρια τα οποία είναι ουσιαστικά και τα οποία επιβάλλουν τη διατήρηση του Τουριστικού Τμήματος με ένα μέλος, με μία έδρα και έναν αντιπρόσωπο στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Σημειώνουμε ότι το θέμα αυτό έχει απασχολήσει και στο παρελθόν το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας σε άλλη συνεδρίαση την 15η Μαρτίου 2010 και δεν λήφθηκε συγκεκριμένη απόφαση. Τα δεδομένα τα οποία υπήρξαν και οδήγησαν στη μη λήψη απόφασης σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφοροποιηθεί σε σχέση με τον Αύγουστο του 2017. Η μόνη δε διαφοροποίηση είναι το γεγονός ότι στις εκλογές του Δεκεμβρίου 2017 ο εισηγητής Πρόεδρος προσπαθεί να διαμορφώσει συνθήκες για δημιουργία πλασματικής πλειοψηφίας προς το συμφέρον του. Αποτελεί δε προσωπική στόχευση του Προέδρου και μιας μερίδας της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου προκειμένου με τον τρόπο αυτό  να επιδιώξουν ανακατανομή των εδρών στο επερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο προς όφελος του Προέδρου ο οποίος ήδη έχει προαναγγείλει ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος.

‘Όπως καλά γνωρίζετε ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας μας.

Επιβάλλεται να διατηρηθεί ως αυτόνομο Τουριστικό Τμήμα στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας, διότι θα συμβάλει στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας, αφού όπως καλά γνωρίζετε από τις μέχρι τώρα εποικοδομητικές μας συναντήσεις στην Λαμία, η περιοχή μας διαθέτει στοιχεία τα οποία συνθέτουν να προωθήσουν την τουριστική ανάπτυξη, όπως ιαματικές πηγές, ιστορικά μνημεία, παραθαλάσσιο αλλά και ορεινό όγκο απαράμιλλου κάλλους, ακόμα και Θρησκευτικό τουρισμό.

                Για τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε, αφού λάβετε υπόψη όλα τα ανωτέρω, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, επιθυμούμε να διατηρηθεί το τουριστικό τμήμα, με έναν αντιπρόσωπο στο διοικητικό συμβούλιο.