Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Πέντε αγροτικοί σύλλογοι της Φθιώτιδας αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία  και προχωρούν στην δημιουργία ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων .


Όπως τονίζουν <<....Παίρνουμε την πρωτοβουλία για την ίδρυση Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων στο νομό Φθιώτιδας γιατί μπροστά στην επίθεση που δεχόμαστε θεωρούμε ότι η καλύτερη οργάνωση, ο καλύτερος συντονισμός, η μαζικοποίηση του κινήματος μας και των αγώνων είναι η πιο αποτελεσματική απάντηση που μπορεί να δώσει λύσεις στα πολύ σοβαρά προβλήματα μας.....>>
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να  οριστικοποιηθούν και οι ημερομηνίες διεξαγωγής του συνεδρίου και όλων των απαραίτητων δραστηριοτήτων .


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

Είμαστε εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων: Ανθήλης-Λαμίας, Μακρακώμης, Πελασγίας, Στυλίδας-Εχινέων και του νεοσύστατου Α.Σ. Δομοκού που τα τελευταία χρόνια με κοινό πλαίσιο αιτημάτων και συντονισμένοι με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων υπερασπιστήκαμε τα συμφέροντα της μικρομεσαίας αγροτιάς, δώσαμε τη μάχη για καλύτερη οργάνωση και μαζικοποίηση του αγροτικού κινήματος και μπήκαμε μπροστά  σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες για την επιβίωση μας.

Είμαστε απέναντι στους βιομήχανους, μεγαλεμπόρους, τραπεζίτες και λοιπούς μεγαλοκαρχαρίες που θησαυρίζουν από τη καταλήστευση του μόχθου μας. Οι σύλλογοι μας είναι σε ευθεία αντιπαράθεση με τις πολιτικές ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς που ως οδικό χάρτη έχουν την ΚΑΠ της ΕΕ και που διαδοχικά και απαρέγκλιτα εφαρμόζονται από όλες τις κυβερνήσεις και σήμερα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είμαστε απέναντι στους επιχειρηματίες μεγαλοαγρότες που προσδοκούν να βγουν ωφελημένοι από το ξεκλήρισμα μας και προβάλουν αιτήματα που αξιώνουν την επιτάχυνση της καταστροφής μας. Τέτοιες δυνάμεις που δρουν στο κίνημα και προβάλλουν τα αιτήματα των μεγαλοαγροτών παρασύροντας και συναδέλφους που κάθε άλλο μεγαλοαγρότες είναι, υπάρχουν και στο νομό μας. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο ρόλος τους στο κίνημα είναι υπονομευτικός, διασπαστικός και συμβάλλει στην υλοποίηση όλων των πολιτικών που με μαθηματική ακρίβεια μας οδηγούν στο ξεκλήρισμα.

Παίρνουμε την πρωτοβουλία για την ίδρυση Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων στο νομό Φθιώτιδας γιατί μπροστά στην επίθεση που δεχόμαστε θεωρούμε ότι η καλύτερη οργάνωση, ο καλύτερος συντονισμός, η μαζικοποίηση του κινήματος μας και των αγώνων είναι η πιο αποτελεσματική απάντηση που μπορεί να δώσει λύσεις στα πολύ σοβαρά προβλήματα μας.

Μέσα από την ίδρυση της Ομοσπονδίας μας δίνουμε επίσης τη δική μας απάντηση,  κόντρα στο νέο συνδικαλιστικό νόμο, που βρίσκεται στη λεγόμενη διαβούλευση και προωθεί η κυβέρνηση προσπαθώντας να βάλει ταφόπλακα στο αγροτικό κίνημα. Ο νόμος αυτός στοχεύει στη χειραγώγηση και την ενσωμάτωση του κινήματος μέσα από δομές καθαρά συντεχνιακές  σε απόλυτη σύμπνοια με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. Επιδιώκει ένα κίνημα που όχι μόνο θα συμφωνεί με την πολιτική Ε.Ε και κυβέρνησης αλλά θα βάζει και πλάτη στην υλοποίηση τους, φυσικά  σε όφελος των επιχειρηματιών –μεγαλοαγροτών.

Βασική κατεύθυνση και επιδίωξη της Ομοσπονδίας μας θα είναι η συμπόρευση και η κοινή δράση με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, αφού οι αιτίες των προβλημάτων μας είναι ίδιες.

Το ιδρυτικό συνέδριο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 του Σεπτέμβρη στις  11:00 π.μ στο κοινοτικό κατάστημα της Ανθήλης.

Καλούμε τους συναδέλφους μας σε όλο το νομό να μαζικοποιήσουν ακόμα περισσότερο τους υπάρχοντες αγροτικούς συλλόγους και να δημιουργήσουν νέους όπου δεν υπάρχουν, ώστε να ενταχθούν στην Ομοσπονδία για να μεγαλώσει η δυναμική των αγώνων που έχουμε μπροστά μας.

Η ομάδα πρωτοβουλίας, εκπρόσωποι των ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ: Ανθήλης-Λαμίας, Μακρακώμης, Πελασγίας, Στυλίδας-Εχινέων και Δομοκού.

Περισσότερα...