Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης



Το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας είναι μία ευκαιρίας ζωής για τους ηλικιωμένους και όχι μόνο να κατακτήσουν κάτι στη ζωή τους που για κάποιους  λόγους η μοίρα το εφερε να το αφήσουν μισό .


Δίνει μία δεύτερη ευκαιρία  σε αυτούς που δεν έχουν ολοκληρώσει  το σχολείο  να το ολοκληρώσουν , και γιατί όχι , να συνεχίσουν και σε κάτι παραπάνω .

Όμως φαίνεται ότι το ίδιο το σχολείο στη Λαμία δεν αξίζει ....δεύτερη ευκαιρία .
Ο χρήστος Παγουρόπουλος διευθυντής του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας  Λαμίας μίλησε  στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο Λαμιέων  για την κατάσταση που επικρατεί στο σχολέιο μετά την μεταφορά του  στο κτίριο του παλαιού 5ου Λυκείου Λαμίας .
 
Με σοβαρότητα  και χωρίς ακρότητες  με τεκμηριωμένες απόψεις και με έγγραφα  που αποδεικνύουν τα λεγόμενα και τις αποφάσεις του παρελθόντος ζήτησε να αντιμετωπιστούν  όσοι << μαθητεύουν >> σε αυτό με την αξιοπρέπεια που τους αρμόζει.
Ο κ. Παγουρόπουλος μίλησε για  την τραγική κατάσταση που επικρατεί στος εγκαταστάσεις μετά την μετακόμιση  του Λυκείου στο νέο κτίριο .
<<Θυμίζει κρανίου τόπος >> τόνισε χαρακτηριστικά .
Οι εκπαιδευόμενοι αντιμετωπίζουν θέματα καθαρίότητας κια αναρωτιούνται << γιατί μας τιμωρούν ?>>


Δυστυχώς κάποιοι τιμωρούν τους εκπαιδευόμενους είπε και ζήτησε την ανάκληση της απόφασης για μεταστέγαση  στο  σημερινό κτίριο .
Ο ίδιος ζήτησε  να γίνει θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και δεσμεύθηκε να φέρει έγγραφα και στοιχεία για την τραγική κατάσταση.
Ο κ. παγουρόπουλος  δήλώσε ότι παραπλανήθηκαν και αποφάσισαν την μεταστέγαση  ενός σχολείου το οποίο αναπτύσσεται αλματωδώς .
Μάλιστα δήλώσε πως έχει την προφορική δέσμευση  του αντιπεριφερειάρχη Θύμιου Καραϊσκου  πως εάν ανακαλέσει την απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο Λαμιέων θα ανακαλέσει και αυτός την δική του .
Να σημειώσουμε ότι φέτος  στο ΣΔΕ  έχουν εγγραφεί ως εκπαιδευόμενοι και 4 ενήλικες από το Καρπενήσι .

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας παρέχουν τη δυνατότητα σε ενήλικες, 18 ετών και άνω, που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο του Γυμνασίου (νόμος 2525/97). Η διάρκεια της φοίτησης είναι 18 μήνες (δύο σχολικά έτη) και οι ώρες διδασκαλίας 25 την εβδομάδα. Τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Το πρόγραμμα των ΣΔΕ, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και το Ελληνικό Δημόσιο, ξεκίνησε στην Ελλάδα το 2000.


Από το 2000 μέχρι σήμερα ιδρύθηκαν 58 ΣΔΕ σε όλη τη χώρα όπως και αρκετά παραρτήματα (τμήματα εκτός έδρας). Οκτώ Σχολεία λειτουργούν μέσα σε σωφρονιστικά καταστήματα.

Ένα μεγάλο ποσοστό των αποφοίτων των ΣΔΕ συνεχίζει στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, Γενικό Λύκειο) και μερικοί έχουν προχωρήσει στο Πανεπιστήμιο. Η εμπειρία τους από τη συνέχιση των σπουδών τους στο τυπικό εκπαιδευτικό σύστημα καθώς και οι επιδόσεις τους μαρτυρούν ότι αυτό που κέρδισαν στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ότι έχουν μάθει πώς να μαθαίνουν.