Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Εκατοντάδες αγωνιστές, φίλοι και απόγονοι της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, τίμησαν την 75η επέτειο από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου, συμμετέχοντας στην εκδήλωση που διοργάνωσαν η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και η Επιτροπή Περιοχής Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ στο Γοργοπόταμο, το πρωί της Κυριακής 3 Δεκέμβρη.



Οι εκατοντάδες συμμετέχοντες έφθασαν στη γέφυρα από όλα τα σημεία της Ελλάδας, με δεκάδες πούλμαν που δρομολόγησαν τα κατά τόπους παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και άλλες μαζικές οργανώσεις και φορείς.

Στην εκδήλωση, χαιρετισμό απηύθυναν ο Γρηγόρης Τουγλίδης, α' αντιπρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, ο Δημήτρης Αλεξόπουλος εκ μέρους της ΚΝΕ, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο Γρηγόρης Τουγλίδης στην ομιλία του αναφέρθηκε στο χρονικό της ανατίναξης, τονίζοντας την ουσιαστική συμβολή του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, με υπεύθυνο της επιχείρησης τον πρωτοκαπετάνιο Άρη Βελουχιώτη.  


Ο Κ. Μπασδέκης στάθηκε στο νόημα της επετείου, τονίζοντας ότι «δείχνει την τόλμη του λαού και το ανυπότακτο πνεύμα του, κόντρα στις δυσκολίες του φασισμού και τους αρνητικούς συσχετισμούς δύναμης που είχαν διαμορφωθεί». Επίσης, κατήγγειλε «την προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας, της εξίσωσης του φασισμού με τον κομμουνισμό αλλά και τον αντικομμουνισμό, ο οποίος, όπως δείχνει η πείρα, είναι προμήνυμα για ακόμα χειρότερα αντιλαϊκά μέτρα σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων».

Αναφερόμενος στην καπιταλιστική κρίση και τις αντιλαϊκές πολιτικές και μέτρα που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, υπογράμμισε τον ιδιαίτερο ρόλο στην εξαπάτηση του λαού της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που πατά πάνω στα αντιλαϊκά μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων για να συνεχίσει την βάρβαρη πολιτική προς όφελος του κεφαλαίου.

Κατήγγειλε, ακόμη, την κυβέρνηση για τον εμπαιγμό και την κοροϊδία σε βάρος του λαού σχετικά με τους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας, ενώ την ίδια στιγμή προωθεί νέο πακέτο μέτρων με την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.  

Τέλος, επεισήμανε τις ευθύνες της κυβέρνησης, που στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης εμπλέκει τη χώρα στις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις, πρακτική που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τη χώρα. Καταλήγοντας, κάλεσε το λαό να βγει μπροστά και να συστρατευθεί με το ΚΚΕ, για να ανατρέψει την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική.

Στο τέλος της εκδήλωσης εγκρίθηκε ψήφισμα, ενώ η χορωδία του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Λάρισας τραγούδησε αντάρτικα τραγούδια, το «Επέσατε θύματα» και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο. Εκπρόσωποι των συγκεντρωμένων κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο.  

πηγη 902,gr