Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Ένας εναλλακτικός τρόπος συμμετοχής του πολίτη στα κοινά ο εθελοντισμός, αλλά κυρίως ένα δυνατό αντίδοτο στην εσωστρέφεια,  στον ατομισμό και στην αποξένωση.



Χαρίζοντας ένα παιχνίδι σε κάποιο άλλο παιδί που δεν διαθέτει, αναπτύσσουν το αίσθημα της αλληλεγγύης και της προσφοράς. Γιατί  πολλά παιδιά δεν ασχολούνται με εξωσχολικές δραστηριότητες, και ο εθελοντισμός αποτελεί για αυτά μια καλή εναλλακτική λύση.

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι ο εθελοντισμός πρέπει να ξεκινήσει από πολύ μικρή ηλικία και να γίνει μέρος της ζωής του παιδιού.  Συνεπείς και υπεύθυνα μαθαίνουν να είναι οι έφηβοι αλλά και τα μικρότερα παιδιά, να αντιλαμβάνονται και να σέβονται τη διαφορετικότητα, να έχουν υπομονή. Όλα αυτά μέσω του εθελοντισμού.

Η 5η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ , ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη το 1985, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα εκατομμύρια των εθελοντών, που είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του ανθρώπου, συχνά με κίνδυνο της ζωής τους.
Ο εθελοντισμός στη χώρα μας, σαν θεσμός δεν είχε, μέχρι πρόσφατα, ανάλογη ανάπτυξη με αυτή των άλλων χωρών της Δύσης. Σύμφωνα με τον OHE, το 8% του AEΠ των κρατών (και σε ορισμένα κράτη μέχρι 15%), είναι αποτέλεσμα της εθελοντικής δράσης.

Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία Παράρτημα Λαμίας