Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Δεκάδες πολίτες έδωσαν τις ευχές τους  στον Μητροπολίτη Φθιώτιδας Νικόλαο ο οποίος χθες είχε την ονομαστική του εορτή .

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες  η αίθουσα του μεγάρου κατακλύσθηκε από πολίτες αλλά και αρχές του τόπου  για να ευχηθούν τα χρόνια πολλά .


            Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας  δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία με την συμμετοχή πολλών ιερέων και διακόνων εντοπίων και  από άλλες Μητροπόλεις, των αρχόντων και εκατοντάδων πιστών, οι οποίοι καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας προσήρχοντο τόσο στον Ιερό Ναό όσο και στο Μητροπολιτικό Μέγαρο για να ευχηθούν στον Ποιμενάρχη μας τα έτη πολλά!

            Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε σε κλίμα συγκίνησης και ενθουσιασμού την εις πρεσβύτερον χειροτονία του Ιεροδιακόνου π. Βαρθολομαίου Κάσση.

            Ο νεοχειροτονούμενος στη σύντομη προσλαλιά του αναφέρθηκε στο υπερμέγιστο  ύψος της ιερωσύνης και ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας για την πατρική αγάπη και την στήριξη που του παρέχει από μικρό παιδί, τον πνευματικό του πατέρα π. Νικόλαο Κατσαρέλη για την πνευματική καθοδήγηση, τους γονείς και συγγενείς του και όλους εκείνους που τον στηρίζουν στην απόφασή του αυτή.

            Αντιφωνώντας ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τον π. Βαρθολομαίο να έχει ως πρότυπό του τον μέγα Ιεράρχη άγιο Νικόλαο, ο οποίος είναι κανόνας πίστεως, εικόνα πραότητος και εγκρατείας διδάσκαλος. Ευχήθηκε δε να τον οπλίσει ο Θεός με δύναμη ,διότι θα επιτελεί την διακονία του Θείου Λόγο παριερχόμενος τα χωριά και τις πόλεις της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας κηρύττοντας τον Λόγο του Ευαγγελίου στους πιστούς.

            Ακολούθησε σε κλίμα συγκίνησης η χειροτονία του π. Βαρθολομαίου του κλήρου και του λαού αναφωνούντων το Άξιος! Ενώ προ της απολύσεως ο Ποιμενάρχης μας προεχείρησε τον .Βαρθολομαίο Αρχιμανδρίτη.


            Εις το τέλος της Θείας Λειτουργίας απηύθυνε τις εγκάρδιες ευχές του και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μουάνζα κ. Ιερώνυμος ευχαριστώντας συγκινημένος τον Ποιμενάρχη μας και τον ευλογημένο λαό της Μητροπόλεως μας για την στήριξη που παρέχουν στην Ιερά Μητρόπολή του και στο ποίμνιό του με την ολοκλήρωση του Καθεδρικού Ναού προς τιμήν του αγίου Νικολάου αλλά και με την ανέγερση του Πνευματικού Κέντρου παραπλεύρως του Ναού, το οποίο θα ανεγερθεί εξ ολοκλήρου από την Μητρόπολή μας και θα αποτελέσει ευλογία και ανάσα  για τους πιστούς της Μητροπόλεως του και του οποίου τα σχέδια θα δημοσιευθούν σύντομα.

            Εν συνεχεία εκ μέρους του ιερού κλήρου, των αρχόντων και του λαού ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως μας π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης ανεφώνησε ευχετήριο λόγο ευλαβείας ευχόμενος στον Σεβασμιώτατο έτη πολλά, υγιή και πολύκαρπα.

            Αμέσως μετά ο Σεβασμιωτάτος εις ένδειξιν τιμής επέδωσε το μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως στον εορτάζοντα Δήμαρχο Λαμιέων κ. Νικόλαο Σταυρογιάννη τιμώντας εν τω προσώπω του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου για το ουσιαστικό και αθόρυβο έργο που επιτελούν προς όφελος των δημοτών και για την παραχώρηση την οποία απεφάσισε προ ολίγων ημερών  σύσσωμο το Συμβούλιο προς την Μητρόπολή μας, ενός οικοπέδου απέναντι από το Πνευματικό – Διοικητικό Κέντρο στο οποίο θα ανεγερθεί το Εκκλησιαστικό Μουσείο της Ιεράς Μητροπόλεως.


            Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Διοικητής του ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Βασίλειος Μπέλλος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός  Διευθυντής Στερεάς Ελλάδος κ. Νικόλαος Γεωργακόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδος Αστέριος Ματζιώκας, ο Λιμενάρχης Στυλίδος Πλωτάρχης Στέφανος Καλαμίδας, ο Διοικητής της 695 ΑΒΠ Αυλακίου Συνταγματάρχης Δημήτριος Νικολάου, ο τ. Νομάρχης Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Χειμάρας και η τ. Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Ελένη Μακρή.


            Ακολούθως ο Ποιμενάρχης μας εδέχθη τις ευχές του κλήρου, των αρχόντων και του ευσεβούς λαού έως τις 1:00 το μεσημέρι.

            Στην συνέχεια ο Ποιμενάρχης μας παρέθεσε εόρτιο γεύμα στο Πνευματικό κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού για τους άρχοντες, τον κλήρο και τους συνεργάτες του, στο οποίο παρεκάθησε και ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελό του π. Νύφων Καψάλη, ο οποίος επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας για να του ευχηθεί.

            Το απόγευμα επισκέφθηκαν τον Ποιμενάρχη μας προκειμένου να του ευχηθούν,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, πολλοί ιερείς και πιστοί της πόλεως.


            Ευχάριστη έκπληξη δε προκάλεσε η Φιλαρμονική του Δήμου Λαμιέων, η οποία με την καθοδήγηση του Αρχιμουσικού κ. Δημητρίου Μαντά παιάνισε τη φήμη του Σεβασμιωτάτου και άλλα μουσικά σύνολα, συνθέσεις του κ. Μαντά, τους οποίους ο Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε συγκινημένος και τους ευχήθηκε να έχουν πλουσία την ευλογία του Θεού στην ζωή τους για δύναμη και πρόοδο, ώστε να συνεχίζουν να αποτελούν το καμάρι της πόλεως μας.