Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Ένα δραστήριο Επιμελητήριο συμβάλλει στην τοπική ευημερία, σε οικονομικούς και κοινωνικούς όρους.

Η Επιμελητηριακή Κίνηση Φθία λειτούργησε προς αυτήν την κατεύθυνση κατά τη διάρκεια της θητείας της, συνεισφέροντας σημαντικά στην ανοδική πορεία του Επιμελητηρίου.

Δραστήριο Επιμελητήριο, σημαίνει καινοτόμες και στοχευμένες δράσεις και παρεμβάσεις, η υλοποίηση των οποίων απαιτεί αφοσιωμένες και πολυποίκιλες ομάδες εργασίας που λειτουργούν με προτεραιότητα την τοπική ευημερία.

Μία από αυτές μπορεί να είναι και η λειτουργία του Συνηγόρου του Επιχειρηματία, η οποία μαζί με άλλες δράσεις θα ενισχύσει την ανοδική πορεία του Επιμελητηρίου και τα επόμενα έτη.

Ο Συνήγορος του Επιχειρηματία θα μπορεί να βοηθήσει:

  • Αφενός τις τοπικές επιχειρήσεις να επιλύουν γρηγορότερα και επιτυχέστερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τις δημόσιες υπηρεσίες κι
  • αφετέρου τις τοπικές δημόσιες επιχειρήσεις να βελτιώσουν το επίπεδο συνεργασίας τους με την κεντρική δημόσια διοίκηση μέσα από την επικοινωνία των προβλημάτων τους.

Πλεονεκτήματα:

  • Τοπική γνώση των προβλημάτων των επιχειρήσεων.
  • Εδραίωση στις αντιλήψεις των επιχειρήσεων του Νομού ως τοπικό εγχείρημα.
  • Συνεισφορά στη προσπάθεια διοικητικής αποκέντρωσης που συντελείται.

Πεδία και αρμοδιότητες:

  • Καταγραφή παραπόνων των επιχειρήσεων του Νομού αλλά και των τοπικών δημόσιων επιχειρήσεων όσον αφορά στα προβλήματα συνεργασίας τους με την κεντρική δημόσια διοίκηση.
  • Διαμεσολάβηση μεταξύ των επιχειρήσεων του Νομού και φορέων Δημοσίου για να βρεθεί τρόπος επίλυσης σε ένα πρόβλημα διοίκησης.
  • Διαμεσολάβηση μεταξύ των τοπικών φορέων δημόσιας διοίκησης και της τοπικής δημόσιας διοίκησης.
  • Ενημέρωση τοπικής και κεντρικής Διοίκησης σχετικά με τα θέματα που αφορούν στη συνεργασία μεταξύ δημόσιας διοίκησης και των επιχειρήσεων του Νομού.

Στην Επιμελητηριακή Κίνηση Φθία, συμμετέχουμε άνθρωποι ικανοί να γεννήσουμε ιδέες και να υλοποιήσουμε χρήσιμες δράσεις που θα αφορούν την πλειοψηφία των επιχειρήσεων του Νομού μας. Για αυτόν τον λόγο, ζητάμε τη στήριξή σας!

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Γεννήθηκα το 1976 και μεγάλωσα στη Λαμία. Μετά την αποφοίτησή μου από το 1ο Γενικό Λύκειο Λαμίας, ολοκλήρωσα με επιτυχία τις πτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά και τις μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου. Επαγγελματικά, μέχρι το 2003 ασχολήθηκα με την οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής προϊόντων τσιμέντου και ετοίμου σκυροδέματος. Από το έτος 2003 μέχρι και σήμερα, απασχολούμαι ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων. Τα τελευταία επτά έτη, είμαι διαχειριστής και εταίρος της εταιρίας συμβούλων επιχειρήσεων Ατλαντίς Συμβουλευτική Κεντρικής Ελλάδας.

Οι σπουδές, οι παραστάσεις και η πείρα που διαθέτω, πιστεύω πως είναι σημαντικά εφόδια για ουσιαστική συμβολή στο έργο του Επιμελητηρίου, καθώς:

  • Βίωσα από την δεκαετία του 1990 την είσοδο των πολυεθνικών ομίλων στις τοπικές αγορές και τις συνέπειές τους για τις τοπικές επιχειρήσεις.
  • Έχω συμμετάσχει και συμμετέχω σε πολύπλοκα και απαιτητικά έργα συμβούλων επιχειρήσεων, όπως ενδεικτικά: επιχειρηματικά σχέδια μεγάλων επιχειρήσεων προϋπολογισμού δεκάδων εκ.€ στα πλαίσια Αναπτυξιακών Νόμων,  μείωση λειτουργικού κόστους επιχειρήσεων με χρήση διεθνών αναγνωρισμένων εργαλείων, συνεταιρικά σχήματα καινοτόμων ερευνητικών έργων σε ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα, έργα εξυγίανσης και αναδιοργάνωσης επιχειρήσεων.
  • Διετέλεσα Επιστημονικός & Εργαστηριακός Συνεργάτης του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας.
  • Ως Επιστημονικός Συνεργάτης του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, αποτύπωσα την υφιστάμενη κατάσταση του Νομού Φθιώτιδας και εκπόνησα, σε αγαστή συνεργασία με το Δ.Σ. της ΟΕΒ Φθιώτιδας, το τριετές Σχέδιο Δράσης της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Νομού Φθιώτιδας.