Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Ο Δήμος Λαμιέων σε συνεργασία με την ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει τη συμμετοχή των κερασοπαραγωγών της περιοχής μας

στο Διεθνές Συνέδριο του Κερασιού που θα διεξαχθεί στις 24-25 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της έκθεσης FRESKON. Σύμφωνα με το πρόγραμμα εργασιών, στο συνέδριο θα συμμετέχουν ομιλητές αναγνωρισμένου επιστημονικού κύρους  από όλη την Ευρώπη που θα παρουσιάσουν τις σύγχρονες τάσεις γύρω από την παραγωγή, τη διαλογή και την συσκευασία των κερασιών.

Στην πρώτη ενότητα οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εισηγήσεις γύρω από τις νέες ποικιλίες των κερασιών, τις καλλιεργητικές τάσεις στη φύτευση, το κλάδεμα των δένδρων αλλά και θέματα που αφορούν στο γενετικό υλικό. Στη συνέχεια θα αναλυθεί η σημασία που έχει η θρέψη και η φυτοπροστασία για μια ποιοτική παραγωγή στα κεράσια αλλά και τα καινοτόμα επιστημονικά προγράμματα που τρέχουν σήμερα στην Ευρώπη.

Στην απογευματινή συνεδρία θα συζητηθούν οι καταναλωτικές συνήθειες των Ευρωπαίων και η εμπορική πορεία που έχει το κεράσι τα τελευταία χρόνια, ενώ γνωστές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει, ακόμα, η ενότητα «Η νέα σεζόν του κερασιού στην Ευρώπη», στην οποία εκπρόσωποι από την Ισπανία, την Ιταλία, την Τουρκία και την Ελλάδα θα παρουσιάσουν το πώς έχει διαμορφωθεί η νέα σεζόν του κερασιού στις χώρες τους, όσον αφορά στον όγκο της παραγωγής αλλά και στην ποιότητα των καρπών. Η παρουσίαση αυτής της ενότητας θα αναμεταδοθεί ζωντανά από πολλά τηλεοπτικά δίκτυα.

Το Σάββατο, τέλος, οι ομιλητές αλλά και όσοι σύνεδροι το επιθυμούν θα επισκεφθούν πρότυπα κτήματα με κερασιές στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Πηγή:lamia.gr

Περισσότερα...