Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Παρέμβαση και έκφραση αγωνίας για τον Ε65 από τρεις Δημάρχους της κεντρικής  Ελλάδας,

αποτελεί το αίτημα συνάντησης με τους αρμόδιους υπουργούς. Οι Δήμαρχοι Καρδίτσας, Λαμιέων και Τρικκαίων συνασπίστηκαν και ένωσαν τη φωνή τους για το μεγάλο οδικό έργο «Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας».

Με αφορμή τις υφιστάμενες καθυστερήσεις και την κρατούσα αβεβαιότητα για την τύχη του, ακόμη και για το τμήμα που ήδη εκτελείται, οι τρεις Δήμαρχοι ζητούν συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς. Με την επιστολή που απέστειλαν, στον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη και στον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη, ζητούν συνάντηση το συντομότερο δυνατό. Στόχος των κ. Αλεξάκου (Καρδίτσας), Σταυρογιάννη (Λαμιέων) και Παπαστεργίου (Τρικκαίων), η ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι με αυτό το σημαντικό για τη κεντρική – και όχι μόνο – Ελλάδα, έργο.

Αναλυτικά η επιστολή των Δημάρχων, αναφέρει τα εξής:
«Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,
Εντονότατη ανησυχία επικρατεί σε όλους τους κατοίκους των Δήμων Λαμιέων, Καρδίτσας και Τρικκαίων, καθώς και στους κατοίκους των νομών των αντίστοιχων Περιφερειακών Ενοτήτων. Αιτία, η αβεβαιότητα και η γενικότερη ασάφεια που υπάρχει και κυριαρχεί, αναφορικά με την τύχη του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας.
-Οι εργασίες στο «τυφλό» τμήμα Ξυνιάδα – Τρίκαλα προχωρούν με αργούς ρυθμούς.
-Παραμένει άγνωστο, εάν και πότε θα ξεκινήσουν εργασίες στο τμήμα Λαμία – Ξυνιάδα
-Παραμένει άγνωστο, τι θα γίνει με τη βόρεια χάραξη του δρόμου, προς Γρεβενά και Εγνατία Οδό. Ως γνωστόν, ο συγκεκριμένος αυτοκινητόδρομος είναι σημαντικότατο έργο ουσίας για ολόκληρη την κεντρική Ελλάδα, τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, αλλά και την Ήπειρο.
Εξυπηρετεί τη συγκοινωνία ανάμεσα σε κατοίκους πολλών νομών της χώρας, οι οποίοι θα κερδίζουν χρόνο και, κατ' επέκταση, θα αποκομίζουν οικονομικά οφέλη. Το ίδιο συμβαίνει και με το εμπόριο, τον αιμοδότη αυτών των τοπικών κοινωνιών. Ο δε πρωτογενής τομέας της οικονομίας θα μπορεί πιο εύκολα να αναπτυχθεί και να λειτουργήσει υπό τις προϋποθέσεις της εξασφαλισμένης εξωστρέφειας για τα αγροτικά προϊόντα.
Εξαιρετικά σημαντικά είναι και τα οφέλη από τον εσωτερικό τουρισμό, αλλά και τις επισκέψεις αλλοδαπών. Είναι γνωστό ότι σε όλο το μήκος της διαδρομής του αυτοκινητόδρομου, μέχρι και τα βόρια σύνορα της χώρας, υπάρχει πλήθος τουριστικών, πολιτιστικών, ιστορικών μνημείων και τόπων ειδικού ενδιαφέροντος.
Παρά ταύτα, ο αυτοκινητόδρομος καρκινοβατεί. Επιζητούμε μια πληρέστερη ενημέρωση των τριών Δήμων για την πορεία του έργου, για το μέλλον του και για τις προτεραιότητες του Υπουργείου στον τομέα των μεταφορών που αφορούν τις περιοχές μας. Επιδιώκουμε μια συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να ενημερωθούμε για τα ζητήματα της πορείας κατασκευής και της πορείας υλοποίησης του υπόλοιπου τμήματος του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας, του γνωστού μας Ε65.

Πηγή:lamiastar.gr