Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Ο Δήμος Λαμιέων, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Φθιώτιδας, εν όψει της εορτής των Τριών Ιεραρχών, συνδιοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο: «Πόλη, ποιο φως μας ενώνει;» στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας την Κυριακή 28 Ιανουαρίου και ώρα 18.30.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

* Ομιλία με θέμα «Η εκπαίδευση στην Κωνσταντινούπολη (παρελθόν, παρόν, μέλλον)» από την κ. Ειρήνη Σαρίογλου, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κων/πολης, Ιστορικό, Ερευνήτρια και Συνιδρύτρια του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.)

* Προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ «Η σιωπηλή σχολή. Μια αναδρομή στην Ιστορία της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης».

* Συναυλία με τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ. Συμμετέχει κλιμάκιο του ελληνικού βυζαντινού χορού «ΟΙ ΔΟΜΕΣΤΙΚΟΙ» με βυζαντινούς ύμνους και τραγούδια της Κων/πολης και της Μικράς Ασίας, με τη συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων. Συμπράττουν οι μουσικοί: Χάρης Τσιπουρίδης (βιολί), Νίκος Αγγούσης (κλαρίνο), Θανάσης Κουλεντιανός (κανονάκι), Θοδωρής Κιουπλιώτης (λαούτο), Αντριάνα Βε (ούτι), Μαρία Βε (κρουστά, ακορντεόν), Σπύρος Πλούμπης (κανονάκι).

Περισσότερα...