Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Ο κ. Σταϊκούρας, σωστά, αναγνώρισε (και) τον εαυτό του σε όσους αναφέρθηκα στην τελευταία δήλωσή μου και προσπάθησε να απαντήσει, με σημαία τις «διαχρονικά σταθερές (!!!) θέσεις του» στα τοπικά ζητήματα.

            Θα του ανταπαντήσω, για τελευταία φορά, αφ’ ενός γιατί τα σχόλια και οι «κορώνες» του για τα τοπικά ζητήματα στα οποία αναφέρεται, στερούνται παντελώς αληθινού υποβάθρου και, αφ’ ετέρου, γιατί δεν αποτελεί μέρος της κουλτούρας μου η δια του τύπου εκτροπή σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς και σχόλια.

            Άλλωστε, όπως και ο ίδιος γράφει, οι πολίτες, στους οποίους όλοι αναφερόμαστε, «έχουν κρίση, νοημοσύνη και δεν διαθέτουν κοντή μνήμη»

            Αρχίζοντας από τις δήθεν εν κρυπτώ συσκέψεις στη Βουλή, απουσία του, για το Κτηματολόγιο, στις οποίες επιμένει σε δύο διαδοχικές ανακοινώσεις του, η αλήθεια είναι ότι έγινε μια συνάντηση, καθ’ όλα φανερή, μετά από αίτημα τοπικών παραγόντων για ραντεβού με τον ΥΠΕΝ κ. Σταθάκη και τοπικούς βουλευτές της πλειοψηφίας. Προφανώς, δεν ζητήθηκε, εκ μέρους των ενδιαφερομένων η παρουσία του.

            Επί της ουσίας, τώρα, θέλω να σημειώσω τα εξής :

  • Η παράταξη του κ Σταϊκούρα, όταν είχε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, φρόντισε να απαξιώσει το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, αφήνοντάς το χωρίς γιατρούς, προσωπικό, υλικά και πιστώσεις, στο πλαίσιο της συνειδητής προσπάθειάς της για ιδιωτικοποίηση της υγείας.

Ας κάνει λίγη υπομονή – το πόρισμα της επιτροπής της Βουλής για τα σκάνδαλα στον χώρο της υγείας είναι επί θύραις.

Εμείς προσπαθούμε – με λάθη και παραλείψεις, είναι αλήθεια – να σώσουμε το Γ.Ν. Λαμίας και να βελτιώσουμε τις παροχές προς τους πολίτες.

Το γεγονός ότι δώσαμε πρόσβαση στη Δημόσια Υγεία σε 2.500.000 ανασφάλιστους συνανθρώπους μας, είναι το πρώτο βήμα.

  • Μιλάτε σοβαρά κ. Σταϊκούρα, λέγοντας ότι εμείς υποβαθμίσαμε την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας;

Πότε δημιουργήθηκε η μαύρη τρύπα της κακοδιαχείρισης και των τεράστιων χρεών και από ποιούς; Σε κατοίκους της Αλάσκας απευθύνεστε; Μόνο αυτοί είναι πιθανό να μη γνωρίζουν την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα.

Εμείς θα εξυγιάνουμε την Π.Ε.Λ. και θα την κάνουμε να λειτουργήσει με γνώμονα την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και την προβολή των τοπικών προϊόντων αλλά και με την φιλοξενία δραστηριοτήτων που θα έχουν σχέση με την καινοτομία, την επιστήμη και τον πολιτισμό, με στόχο να έχουμε μια Έκθεση ανοιχτή και ζωντανή όλο το χρόνο, με πολύπλευρη προσφορά στην τοπική κοινωνία.

Σε σας και την παράταξή σας, αφήνουμε την προσπάθεια να την ξανακάνετε όπως ήταν : κακοδιαχειριζόμενο φορέα, με ετήσιο αντικείμενο μια έκθεση μιας εβδομάδας, στην οποία βασικό προβαλλόμενο προϊόν θα είναι τα σουβλάκια και το μαλλί της γριάς.

  • Παρατηρώ ότι, στο τελευταίο σας πόνημα, δεν διαμαρτύρεστε – και σοφά πράττετε – για το άδοξο τέλος του Πανεπιστημίου Στερεάς, ούτε ζητάτε την επανασύστασή του. Άλλωστε, εσείς, το 2013, ψηφίσατε για την εξαφάνισή του.

Διαμαρτύρεστε, βέβαια, για την αξιοποίηση πόρων για την Πανεπιστημιακή Σχολή, έτσι, για την τιμή των όπλων.

Έπεα πτερόεντα, κ. Σταϊκούρα.

  • Σε ότι αφορά στην κατάργηση του Κέντρου Έρευνας, Τεχνολογικής και Επιχειρηματικής Καινοτομίας, ξέρετε πολύ καλά ότι :
  • Συστάθηκε με απόφαση της 4ης συνεδρίασης του Εθν. Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΣΕΤ), την 9/10/2014 , που έγινε νόμος του κράτους την 8/12/14 – ν. 4310/14. (Κυβέρνηση Σαμαρά)
  • Ο νόμος δημιουργούσε – επί χάρτου και για προεκλογικούς και μόνο λόγους – 12 (!!!) τέτοια κέντρα, ανά την Ελλάδα
  • Το πόσο στο πόδι έγινε και για ποιους σκοπούς, αποκαλύπτεται από το πρακτικό της 6ης συνεδρίασης του ΕΣΕΤ, την 13/2/15, με την ίδια σύνθεση και τη συμμετοχή του διορισμένου από τη Ν.Δ. Γεν. Γραμματέα. Εκεί, λοιπόν, αφού δεν κερδήθηκαν οι εκλογές και , συνεπώς, εξέλιπε η σπουδή σας για τη δημιουργία του Κέντρου Έρευνας, το συμβούλιο διατύπωσε την επιφύλαξή του για το περιεχόμενο και τη δομή του νεοσύστατου ιδρύματος και για το πως και γιατί ιδρύθηκε.

Ποιός, λοιπόν, το κατάργησε;

  • Εμείς περιμένουμε την σχετική έκθεση του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας Στερεάς Ελλάδας για να καθορίσουμε τα επόμενα βήματα. Πάντως, Κέντρο Έρευνας με έναν (1 !!!) υπάλληλο – βλέπε Καρδίτσα – δεν πρόκειται να δημιουργήσουμε
  • Στο θέμα του Κτηματολογίου δεν θα επανέλθω. Όσα είχα να πω, τα είπα στην προηγούμενη δήλωσή μου. Άλλωστε, δεν είναι στις προθέσεις μου να σας φέρω σε ακόμη δυσκολότερη θέση.
  • Τέλος, για τις αθλητικές υποδομές, ρίξτε μια ματιά στο σκάμμα που λέγεται «κολυμβητήριο», ανατρέξτε και στις τοπικές εφημερίδες όλης της προηγούμενης δεκαετίας, με τις φωτογραφίες και τις δηλώσεις για το στάδιο της Καμαρίτσας και, στη συνέχεια, μιλήστε για απώλεια πόρων με υπαιτιότητά μας.

Πέραν, όμως, όσων ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας στην χτεσινή του ανακοίνωση,

καλό είναι να θυμηθεί και τα παρακάτω:

  • Ποιος κυβερνούσε τον τόπο και αποφάσισε τον ακρωτηριασμό του αυτοκινητόδρομου Ε65, αφήνοντας, παράλληλα, τον φθιωτικό κάμπο με κουφάρια του κουτσουρεμένου έργου, που δημιουργούσαν πρόσθετα προβλήματα;
  • Ποια παράταξη ευθύνεται για το γεγονός ότι, επί μια δεκαπενταετία, υπάρχει στη Λαμία δίκτυο Φυσικού Αερίου, μήκους 17 χιλιομέτρων, αλλά Φ.Α. δεν έχουμε;

Εμείς, και επαναφέραμε την αποπεράτωση του Ε65 και δρομολογήσαμε την

διανομή φυσικού αερίου στην περιοχή, άσχετα αν η παράταξή σας έσπευσε να καπηλευτεί τα αποτελέσματα των ενεργειών της κυβέρνησης.

            Σταματώ εδώ την απάντησή μου, αν και θα μπορούσα να γράψω τριπλάσια για τις «διαχρονικά σταθερές θέσεις» του κ. Σταϊκούρα, που απεχθάνεται τις «κωλοτούμπες» - βλέπε Ζάππειο 1, 2, 3 κλπ., αλλά, ούτως ή άλλως, είναι γνωστές στην τοπική κοινωνία.

            Πριν, όμως, κλείσω, του οφείλω και μια απάντηση επί προσωπικού.

            Δεν έχτισα και δεν φιλοδοξώ πολιτική καριέρα. Καριέρα, για μένα, όσο και αν σας φαίνεται «ξένο» κ. Σταϊκούρα, είναι μόνο η επαγγελματική - και αυτή η καριέρα μου είναι γνωστή στους συμπολίτες μας.

            Σε ότι αφορά τις πολιτικές επιλογές μου, αυτές κρίθηκαν και κρίνονται καθημερινά, όπως, άλλωστε, ισχύει για όλους μας, από την τοπική κοινωνία. Το βέβαιο είναι ότι η παρουσία μου στην πολιτική στηρίχτηκε μόνο στους συμπολίτες μου.

 

 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Δ. ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α  Ν. Φθιώτιδας

Περισσότερα...