Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Με λαμπρότητα  εορτάσθηκε την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου η Ιερά μνήμη του αγίου μεγαλομάρτυρος  Τρύφωνος στον Ομώνυμο  Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του αγίου ιδιοκτησίας του Συλλόγου Αμπελουργών Λαμίας.

Αφ' εσπέρας  της Τετάρτης 31 Ιανουαρίου τελέσθηκε  Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με την παρουσία πολλών πιστών. Τον Θείο λόγο εκήρυξε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Νέας Άμπλιανης Λαμίας, Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Παναγιώτης Καπανδρίτης,  ο οποίος αναφέρθηκε στον θαυμαστό βίου του αγίου, στα θαύματα που επιτελούσε με την χάρη του Θεού όντας εν ζωή καθώς και στα φρικτά βασανιστήρια, τα οποία υπέστη  για την αγάπη και την πίστη του στον Χριστό. Επιπροσθέτως ο π. Παναγιώτης συνεχάρη τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Κάλλο και τα μέλη του  Διοικητικού Συμβουλίου  του Συλλόγου Αμπελουργών, διότι με τις άοκνες προσπάθειες τις οποίες καταβάλλουν και με την αγάπη που περιβάλλουν τον νεοαναγειρόμενο και νεοεγκαινιασθέντα Ναό , οι εργασίες ολοκληρώσεως των αναγκών του Ναού ευρίσκονται σε πολύ καλό στάδιο.

Την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου τελέσθηκε ο Όρθρος και κατόπιν η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως μας  Πανοσιολ. Αρχιμ. π.  Σεραφείμ Ζαφείρης, ο οποίος σταθείς στην αναγνωσθείσα αποστολική περικοπή του Αποστόλου Πάυλου, ανέλυσε τον στίχο κατά τον οποίο ο Θείος Παύλος ερωτά και εξηγεί: «Τίς ἡμᾶς χωρίσει ἀπό τῆς ἀγάπης τοῦ Χριστοῦ»; Ακολούθως αναφερθείς στον εορτάζοντα άγιο Μεγαλομάρτυρα Τρύφωνα ανέφερε ότι η ανδρεία των αγίων και υπομονή τους κατά τα φρικτά βασανηστήρια τους προερχόταν από την αληθινή και φλογερή αγάπη που έτρεφαν όλοι οι μάρτυρες της πίστεως μας  για τον Χριστό, μι αγάπη με την οποία πρέπει κι εμείς οι χριστιανοί να οπλιστούμε.

Τέλος ο π. Σεραφείμ μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, ο οποίος προσκληθείς από τον Σεβασμιώατατο  Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο μετέβη στην Καλαμάτα για να συμμετάσχει στους Πανηγυρικούς Εορτασμούς της Πολιούχου της Πόλεως Παναγίας Υπαπαντής.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ετελέσθη ο αγιασμός μετά των ευχών και των  εξορκισμών του αγίου Τρύφωνος για την προστασία των αμπελώνων, των χωραφιών, των κήπων και πάσης φύσεως καλλιεργειών.

Στις Ιερές ακολουθίες έψαλλαν οι Ιεροψάλτες της Ενορίας Αγίας Παρασκευής Λαμίας με προεξάρχοντα τον Πρωτοψάλτη κ. Θωμά Αρχανιώτη.

Και τις δύο ημέρες το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου προσέφερε πλούσια κεράσματα στην υπόγεια αίθουσα του Ναού προς όλους τους εορταστάς.

Στις Ιερές ακολουθίας μετείχε πλήθος κόσμου από την Ενορία της Αγίας Παρασκευής καθώς και από την πόλη της Λαμίας, τα μέλη του Συλλόγου Αμπελουργών Φθιώτιδος με τις οικογένειες τους. Επίσης παρέστησαν, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, οι κ.κ. Αντιδήμαρχοι  Βασίλειος Νταφλούκας και Δημοσθένης  Καλαμπαλίκης και ο τ. Αρχηγός Γεεθά κ. Δημήτριος Γράψας.

Περισσότερα...