Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Δεν έχει τέλος η υποβάθμιση της Περιφέρειας Στερεάς καθώς σύμφωνα με τα όσα κυκλοφορούν   ο υπουργός παιδείας έχει στα χέρια του, πρόταση που μοιράζει τα τμήματα του ιδρύματος της Στερεάς σε Αττική και Θεσσαλία.



Ο κίνδυνος να μπει λουκέτο στο ΤΕΙ της Στερεάς είναι ορατός και το θέμα στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας.

Κατά την διάρκεια της Συνεδρίασης της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης , μετέφερε  ότι η Επιτροπή που συστάθηκε για να γνωμοδοτήσει για το Πανεπιστήμιο Στερεάς – όχι μόνον δεν εισηγήθηκε θετικά για την δημιουργία Πανεπιστημίου στην Στερεά  με έδρα την Λαμία αλλά εισηγήθηκε στον Υπουργό και την κατάτμηση του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας .


Σύμφωνα με την πρόταση , έτσι όπως μεταφέρθηκε από τον Δήμαρχο Λαμιέων για το ΤΕΙ Στερεάς σχεδιάζεται :Τα τμήματα Λαμίας θα ενταχθούν στο μεγάλο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο οποίο και θα ενσωματωθεί και το ΤΕΙ Λάρισας, , τα Τμήματα της Χαλκίδας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής , ενώ τμήματα στην Θήβα , Άμφισσα και Καρπενήσι η θα καταργηθούν η θα ενταχθούν σε γεωπονικές σχολές κάποια από αυτά .

Η ΠΕΔ εξέφρασε την αγανάκτησή της για όλα αυτά ενώ αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση το απόγευμα  κατά την οποία θα ληφθούν από την αρμόδια επιτροπή οι οριστικές αποφάσεις.