Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ την Κυριακή 04.02.2018, ανέφερε απόσπασμα απάντησης, στο πλαίσιο συνέντευξής μου, στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» της ίδιας μέρας.

Απόσπασμα, το οποίο στη συνέχεια αναπαρήγαγαν πολλά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, από απάντησή μου απομονώνει: «Γενικώς πιστεύω ότι υπεύθυνη εξωτερική πολιτική δεν ασκείται με συλλαλητήρια. Όταν οι κυβερνητικοί χειρισμοί είναι σοβαροί, η ενημέρωση κομμάτων και κοινωνίας επαρκής και η διαπραγματευτική θέση της χώρας ενιαία και στιβαρή, δεν υφίσταται και ουσιαστικός λόγος πραγματοποίησής τους».

Παραλείπει όμως τη συνέχεια της απάντησής μου: «Γιατί διαμορφώνεται εθνική γραμμή στο εσωτερικό, με ομοψυχία του λαού. Το είδαμε αυτό κατά την περίοδο 2007-2008».

Είναι προφανές συνεπώς ότι αναφερόμουν στην υπεύθυνη εξωτερική πολιτική της Κυβέρνησης του κ. Καραμανλή, την περίοδο 2007-2008.

Και οι «κοπτοράπτες» (δίνουν το δικαίωμα να τους αποκαλώ έτσι) δεν αναφέρουν και τη συνέχεια της απάντησης, στην οποία εξηγώ γιατί, αντιθέτως από το παρελθόν, σήμερα τα συλλαλητήρια έχουν λογική. Συνέχιζα:

«Αντιθέτως, η κοινωνία εύλογα δυσπιστεί και αντιδρά όταν βλέπει μία Κυβέρνηση όπως η σημερινή, να αντιμετωπίζει το θέμα επιπόλαια και αλαζονικά, ανεύθυνα και διχαστικά, χωρίς ενιαία θέση, με διαρκείς αντιφάσεις και παλινωδίες στους κόλπους της, ασκώντας – επί μακρόν – μυστική διπλωματία, λειτουργώντας με όρους εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης, απορρυθμίζοντας αντί να σφυρηλατεί το εσωτερικό μέτωπο, μη θέτοντας ρητά και δημόσια ως προϋπόθεση οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης την αλλαγή του Σκοπιανού Συντάγματος, διαθέτοντας πολλά στελέχη τα οποία υπονόμευαν – κατά το παρελθόν – τον διαπραγματευτικό αγώνα της χώρας αποδεχόμενα τη γειτονική χώρα με τη συνταγματική της ονομασία. Το αποτέλεσμα αυτής της ανεύθυνης Κυβερνητικής διαχείρισης του θέματος είναι τα σημερινά συλλαλητήρια, στα οποία πολίτες εκφράζουν τις ευαισθησίες και εκδηλώνουν τις ανησυχίες τους, αμφισβητώντας τις δυνατότητες της Κυβέρνησης να διαπραγματευτεί με βάση το εθνικό συμφέρον. Και είναι μεγάλο λάθος κάποιοι να ταυτίζουν αυτές τις ευαισθησίες με ορισμένες ακραίες αντιδράσεις. Γιατί ο γνήσιος πατριωτισμός δεν ταυτίζεται με τον ακραίο εθνικισμό».

Αυτοί ήταν και οι λόγοι που με οδήγησαν να συμμετάσχω στο προχθεσινό συλλαλητήριο, μαζί με χιλιάδες συμπατριώτες.

Από τα παραπάνω καθίσταται καθαρή η προσπάθεια των «κοπτοραπτών» για παραπληροφόρηση των πολιτών.

Γνωρίζω στους θύλακες του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν είμαι διαθέσιμος για τέτοια «παίγνια».

Η χώρα έχει ανάγκη από ειλικρινή πληροφόρηση των πολιτών.

Τους καλώ να την υπηρετούν.