Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί στην Ροδίτσα Φθιώτιδας, οι οποίοι κατηγορούνται για απάτη και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ταυτοποιήθηκε ένας ακόμη ημεδαπός συνεργός τους.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι οι δράστες, από κοινού με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, ενέχονται τουλάχιστον σε (6) κλοπές και (1) απάτη – κλοπή, από διάφορες περιοχές της Φθιώτιδας.

Με το πρόσχημα της πώλησης οπωροκηπευτικών κυρίως προϊόντων, εισέρχονταν στις οικίες των θυμάτων τους και με την μέθοδο της απασχόλησης, αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα.

Ο εντοπισμός και η σύλληψη των δύο δραστών, είναι αποτέλεσμα άμεσης κινητοποίησης και επιστάμενων αναζητήσεων, αστυνομικών της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας.

Κατασχέθηκαν χρήματα (ευρώ και δολάρια Η.Π.Α.), κινητά τηλέφωνα και Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για την διευκόλυνση της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

Σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη διαφόρων αδικημάτων.

Συνελήφθησαν, χθες (27-02-2018) το πρωί στη Ροδίτσα Φθιώτιδας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 28 και 38 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για απάτη και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ο εντοπισμός και η σύλληψή τους είναι αποτέλεσμα άμεσης κινητοποίησης και επιστάμενων αναζητήσεων που διενεργήθηκαν από περιπολούντες αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, μετά από διάπραξη απάτης – κλοπής από οικία ηλικιωμένης, στην ανωτέρω περιοχή.

Ειδικότερα οι δράστες, με το πρόσχημα ότι είναι υπάλληλοι της ΔΕΗ και πρόκειται να προβούν σε επιδιορθωτικές εργασίες, εισήλθαν σε οικία 80χρονης ημεδαπής, όπου με την μέθοδο της απασχόλησης, προέβησαν στην αφαίρεση χρημάτων (ευρώ και δολαρίων Η.Π.Α.), καθώς και κοσμημάτων.

Στην κατοχή ενός εκ των συλληφθέντων, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των προαναφερόμενων χρημάτων, τα οποία αποδόθηκαν στην παθούσα.

Επιπλέον κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα από την κατοχή των δραστών και ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν και χρησιμοποιούσαν για την διευκόλυνση της εγκληματικής τους δραστηριότητας.  

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας ενός ακόμη 32χρονου ημεδαπού συνεργού τους.

Όπως διακριβώθηκε, οι ανωτέρω τρεις δράστες, από κοινού με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, στην τέλεση έξι (6) επιπλέον κλοπών από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Φθιώτιδας.

Αναλυτικότερα, το χρονικό διάστημα από 16-01-2017 έως και 10-02-2018,  ενέχονται σε (2) περιπτώσεις κλοπών στη Λαμία, (2) περιπτώσεις κλοπών στις Κομποτάδες Φθιώτιδας και (1) περίπτωση κλοπής στο Μοσχοχώρι και στη Ανθήλη Φθιώτιδας, αντίστοιχα.

Στις προαναφερόμενες περιπτώσεις, οι δράστες, με το πρόσχημα της πώλησης οπωροκηπευτικών και άλλων προϊόντων, εισέρχονταν στις οικίες των θυμάτων τους, όπου με την μέθοδο της απασχόλησης, προέβαιναν στην αφαίρεση κυρίως χρηματικών ποσών και κοσμημάτων.

Σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη διαφόρων αδικημάτων.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους στην τέλεση και άλλων συναφών αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.