Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Ξεκίνησε από τη Δευτέρα 20 Απριλίου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τις παροχές που προβλέπει ο νόμος

για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και αναμένεται να διαρκέσει έως τις 20 Μαΐου.

Οι παροχές, οι οποίες θα δοθούν με εισοδηματικά κριτήρια, αφορούν τη δωρεάν επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος, δωρεάν παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, επιδότηση ενοικίου και επιδότηση στέγασης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους μέσω διαδικτύου, καθώς φαίνεται όμως ένα μεγάλο ποσοστό θα εξυπηρετηθεί από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Στο ΚΕΠ της οδού Λεωνίδου στην Λαμία το ενδιαφέρον των δικαιούχων ήταν μεγάλο οι περισσότεροι όμως θα πρέπει να επιστρέψουν αφού δεν είχαν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή, είναι προσαρτημένη στη κεντρική ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (http://www.ypakp.gr/).

Η πρόσβαση στην ηλεκτρονική αίτηση γίνεται με την χρήση των κωδικών του δικαιούχου στο σύστημα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (TAXISnet).

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας σε κάθε ΚΕΠ θα υπάρχουν πιστοποιημένοι χειριστές ηλεκτρονικών αιτήσεων, οι οποίοι, εφόσον χρειάζεται, θα βοηθούν τους δικαιούχους στη συμπλήρωση της αίτησής.

Ωστόσο το σύστημα σύμφωνα με τους εργαζομένους των ΚΕΠ έχει ξεκινήσει με προβλήματα αφού το δίκτυο για αρκετές ώρες μένει εκτός.

Πηγή:lamiastar.gr