Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Ο  Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος, μέλος του EnterpriseEuropeNetwork-Hellas, σε συνεργασία με το  Επιμελητήριο Φθιώτιδας διοργανώνουν ημερίδα την Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, στη Λαμία με θέμα παρουσίασης:  Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (GDPR).

Κύριος ομιλητής της ημερίδας θα είναι ο κ. Βαγγέλης Παπακωνσταντίνου, Δικηγόρος, Αναπληρωματικό Μέλος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Ο νέος Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων 2016/679 που θα ισχύει από τις 25 Μαΐου 2018 στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη, αφορά κάθε πολίτη και μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων και οργανισμών που επεξεργάζονται προσωπικά στοιχεία και αποτελεί ένα από το πιο επίκαιρα θέματα.

Ο νέος Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων -διευκρινίζει ποια δεδομένα θεωρούνται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και καθορίζει σε ποιες περιπτώσεις επιτρέπεται η κατοχή χρήση, αποθήκευση, διαγραφή μεταβίβαση και γένει επεξεργασία των δεδομένων αυτών.

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα είναι ανεξάρτητη δημόσια αρχή, αρμόδια για την παρακολούθηση της εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679, της Οδηγίας 2016/680/ΕΕ και του, προς ψήφιση Νόμου για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σε εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679, οποίος βρίσκεται σε διαβούλευση μέχρι τις 5 Μαρτίου 2018.