Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Ο Δήμος Λαμιέων και ο Όμιλος Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης και με αφορμή τη συμπλήρωση 180 χρόνων από τη γέννηση της Αγανίκης Αινιάνος Μαζαράκη (1838-1892), της πρώτης ποιήτριας που κατάγεται από τη Φθιώτιδα, συνδιοργανώνουν τον 1ο Μαραθώνιο ποίησης «Αγανίκη Αινιάνος Μαζαράκη» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018.

Από τις 10.00 το πρωί έως τις 8.30 το βράδυ στην Πλατεία Ελευθερίας, θα ακούγονται έργα γνωστών και καταξιωμένων ποιητών, τα οποία απαγγέλλουν είτε οι ίδιοι οι ποιητές, είτε καταξιωμένοι ηθοποιοί. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μελοποιημένη ποίηση από τον Κώστα Νέλλα και τους μαθητές του, καθώς και με απαγγελία ποιημάτων στις 8.30μ.μ στην Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος», που βρίσκεται στην οδό Αινιάνων 6-8.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Όλη η πόλη είναι προσκεκλημένη σε αυτή τη μεγάλη γιορτή ποίησης!

Σύντομο βιογραφικό της Αγανίκης Αινιάνος-Μαζαράκη

Η Αγανίκη Αινιάνος-Μαζαράκη, γεννήθηκε το 1838 στην Υπάτη. Ο πατέρας της Γεώργιος Αινιάν ήταν πρωτεργάτης της Φιλικής Εταιρείας, ήρωας της Επανάστασης και πολιτικός. Έμεινε ορφανή σε μικρή ηλικία και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Υπάτη. Εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, φοίτησε στο Αρσάκειο, από όπου αποφοίτησε σε ηλικία 17 ετών και στράφηκε στη σπουδή των Αρχαίων Ελλήνων Συγγραφέων και των Γάλλων ποιητών και πεζογράφων. Το 1860 παντρεύτηκε τον Ιωάννη Μαζαράκη. Το 1892 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών.