Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα» στην Σπερχειάδα, στο Πλαίσιο της σωστής ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο.

Η ενημερωτική εκδήλωση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Παράρτημα Λαμίας, σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Γυναικών Σπερχειάδας, διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού για θέματα που άπτονται του καρκίνου.

Η πρόεδρος του Παραρτήματος της ΕΑΕ Λαμίας κα Αλεξάνδρα Βεντούρη – Νασοπούλου, στον χαιρετισμό της τόνισε ότι όσο μεγαλώνουμε επηρεαζόμαστε από περιβαλλοντικούς παράγοντες και δεν θα πρέπει να αδιαφορούμε για τον καρκίνο, αλλά να τον υποψιαζόμαστε. Επίσης ανέφερε ότι ορισμένοι καρκίνοι μπορεί να αποφευχθούν και η γενική κατάσταση της υγείας μας μπορεί να βελτιωθεί εάν υιοθετήσουμε έναν υγιεινότερο τρόπο ζωής.

Υποστήριξε ότι όλοι οι συνάνθρωποί μας επιβάλλεται να έχουν δικαίωμα στην σωστή ιατρική φροντίδα, ανεξάρτητα από την εθνική, κοινωνική ή οικονομική κατάσταση, απευθύνοντας κάλεσμα στους πολίτες της δυτικής Φθιώτιδας. «Όλοι εμείς οι εθελοντές, μαζί με το κράτος, έχουμε υποχρέωση να κάνουμε τα πάντα για τον περιορισμό του καρκίνου, με την σωστή και επαναλαμβανόμενη ενημέρωση, για την πρόληψη της υγείας των συμπολιτών μας».

Τέλος επισήμανε πως η ασφαλής και ποιοτική φροντίδα είναι ανθρώπινο δικαίωμα που κανένας δεν πρέπει να στερείται λέγοντας: «Θα είμαστε στο πλάι σας, δίχως να επαναπαυόμαστε για ότι καταφέραμε μέχρι σήμερα, αλλά εγρηγορούμε σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου».

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Σπερχειάδας Μαίρη Βαθιά, στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στο σημαντικό εργο που επιτελεί η ΕΑΕ Λαμίας, ευχαρίστησε το κοινό αλλά ιδιαίτερα την κα Βεντούρη και τους ιατρούς για την αποδοχή της πρόσκλησης.

Οι διακεκριμένοι γιατροί, κα Μπουρντά Παναγιώτα γυναικολόγος μαιευτήρας, κ Γεώργιος Λιάγκος χειρουργός και κ Δημήτριος Τσεκούρας χειρουργός, ενημερώσαν πλήρως το κοινό για σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον καρκίνο και επηρεάζουν άμεσα την Υγεία όλων μας, παρουσίασαν την ανατομία, μίλησαν για τις παθήσεις, τα είδη του καρκίνου, τον τρόπο που γίνεται η διάγνωση και τα είδη επεμβάσεων.

Σκοπός της εκδήλωσης η ευαισθητοποίηση των πολιτών της δυτικής Φθιώτιδας, ώστε να υιοθετήσουν έναν υγιεινότερο τρόπο ζωής, να καταφεύγουν συστηματικά σε προληπτικές εξετάσεις, να μην αγνοούν και να ενημερώνονται για τον καρκίνο προς όφελος της υγείας τους, γιατί η πρόληψη σώζει ζωές.