Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (Ε.Κ.Π.Ε.Φ.) καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε κατάθεση τροπολογίας με την οποία αυξάνεται από 1ης Μαρτίου του 2019 το όριο ημερών ασφάλισης των εργαζομένων για ιατροφαρμακευτική κάλυψη, από 50 ημέρες που ίσχυε έως τώρα σε 75 ημέρες ασφάλισης.

Την στιγμή που η ανασφάλιστη εργασία καταγράφει όλο και μεγαλύτερα ποσοστά στη χώρα μας, ενώ  6 στις 10 προσλήψεις που γίνονται σήμερα αφορούν ελαστικές και επισφαλείς μορφές απασχόλησης, η ελληνική κυβέρνηση  «ρίχνοντας λάδι στη φωτιά» προχωρά σε απαράδεκτες τροποποιήσεις που υπονομεύουν τις ανάγκες ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα την απαράδεκτη τροπολογία που κατέθεσε προς ψήφιση στη βουλή, μια τροπολογία που αφαιρεί από χιλιάδες εργαζόμενους το δικαίωμα στη Δημόσια Υγεία. Μια τροπολογία που αφαιρεί το σημαντικότερο κοινωνικό δικαίωμα, ένα κοινωνικό αγαθό που θα πρέπει να προσφέρεται σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, μέσω του ελληνικού κράτους.