Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Ο Δήμος Λαμιέων και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, διοργανώνουν εκδήλωση για μαθητές και μαθήτριες με θέμα: "Η προσωδία ως συνδετικός κρίκος της όπερας με την αρχαία ελληνική τραγωδία" που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Μαρτίου και ώρα 11.00 π.μ στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Πρόκειται για  ένα εγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας, που περιλαμβάνει εισαγωγικό σεμινάριο για την όπερα καθώς και την παρουσίαση διασκευής του μουσικού δράματος «Προμηθέας Δεσμώτης» σε μουσική σύνθεση του Παναγιώτη Καρούσου. Σκοπός του προγράμματος είναι να αντιληφθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες την σύνδεση του αρχαίου δράματος με την όπερα μέσω της προσωδίας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συμμετοχή μαθητών του 4ου ΓΕΛ Λαμίας με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τον Οδυσσέα Γκοτζαμάνη και τη Γιάννα Φουντούκη και τη συμμετοχή τετράφωνης χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Λαμίας με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς την Μάϊρα Παπαποστόλου και την Εμμανουέλλα Μαυρή.

Συμμετέχουν:

Προμηθέας: Βασίλης Ασημακόπουλος, μπάσος

Ιώ: Ειρήνη Κώνστα, σοπράνο

Ωκεανός/Ερμής: Θεόδωρος Μπιράκος, τενόρος

Βία/Θεά Αθηνά: Μαρίζα Κιοσέογλου, σοπράνο

Παντελής Λεγάκης, πιάνο

To radiomemory.gr χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.