Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές διαλέξεις από το Αστυνομικό Τμήμα Λαμίας, για την ανάδειξη του ρόλου και της αποστολής που επιτελεί στις τοπικές κοινωνίες, ο θεσμός του «Αστυνομικού της Γειτονιάς».

Οι συγκεκριμένες διαλέξεις πραγματοποιήθηκαν σε Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) του Δήμου Λαμιέων, όπου τις παρακολούθησε, με ενδιαφέρον, μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στον τομέα της «ζωντανής» επικοινωνίας με τους πολίτες, με τις τοπικές κοινωνίες

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν, τις προηγούμενες ημέρες, ενημερωτικές διαλέξεις από το Αστυνομικό Τμήμα Λαμίας, με σκοπό την ανάδειξη του ρόλου και της αποστολής που επιτελεί με συνέπεια στις τοπικές κοινωνίες, ο θεσμός του «Αστυνομικού της Γειτονιάς».

Η πραγματοποίηση των συγκεκριμένων διαλέξεων, ενημερωτικού χαρακτήρα, αποτελούν βασική προτεραιότητα του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και εντάσσονται στον κεντρικό πυρήνα της ανταπόκρισής του, ενώ για την υλοποίησή τους αναπτύχθηκε συνεργασία με τον Δήμο Λαμιέων.

Ειδικότερα, το τριήμερο από 20 έως και 22-03-2018, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Λαμίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Γεώργιος Μπράνης και οι αστυνομικοί που εκτελούν καθήκοντα «Αστυνομικού της Γειτονιάς», στην πόλη της Λαμίας, επισκέφτηκαν Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.), όπου ενημέρωσαν εκτενώς τους πολίτες για την φιλοσοφία του εν λόγω θεσμού και τις αρμοδιότητες των αστυνομικών, που έχουν ως στόχο την εξυπηρέτηση και προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Η καλλιέργεια αμφίδρομης επικοινωνίας με τους πολίτες, η εξωστρέφεια της κοινωνικής προσφοράς που επιτελούν οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και η επίτευξη σχέσης αμοιβαίας συνεργασίας και εμπιστοσύνης, δημιουργούν τις συνθήκες εμπέδωσης του σημαντικότερου αγαθού για μία ευνομούμενη κοινωνία, του αγαθού της ασφάλειας.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο των προαναφερόμενων διαλέξεων, οι πολίτες είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν για τα μέτρα πρόληψης που οφείλουν να λαμβάνουν, προκειμένου να προστατεύονται από περιστατικά εξαπάτησης, καθώς και για την μεθοδολογία δράσης των επιτήδειων, ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους, ώστε να διαμορφώσουν την άποψή τους για τα θέματα που αναπτύχθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι ορισμένα από τα καθήκοντα που επιτελούν οι «Αστυνομικοί της Γειτονιάς», είναι:

  • Περιπολούν στις γειτονιές, σε συγκεκριμένη πορεία, μαζί με συνάδελφό του, σε βάρδιες.
  • Επικοινωνούν με τους κατοίκους, τις Δημοτικές Αρχές, τη σχολική κοινότητα, τους εμπόρους, τις ενώσεις πολιτών, τους τοπικούς συλλόγους και τους κοινωνικούς φορείς.
  • Καταγράφουν τα προβλήματα των πολιτών και συνεργάζονται μαζί τους για την επίλυσή τους.
  • Συμπαρίστανται σε θύματα εγκληματικών πράξεων, συγκεντρώνουν πληροφορίες και στοιχεία και ενημερώνουν σχετικά την Υπηρεσία τους.
  • Βοηθούν συνανθρώπους μας με αναπηρία, ηλικιωμένους ή μέλη ευπαθών κοινωνικών ομάδων στη χορήγηση βεβαιώσεων, στη συμπλήρωση εντύπων ή σε άλλες γραφειοκρατικές διαδικασίες που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Αστυνομίας.
  • Παρίστανται στις συγκεντρώσεις ή στις συνελεύσεις τοπικών φορέων και κατοίκων, όπου συζητούνται θέματα ασφάλειας και προστασίας των πολιτών.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στον τομέα της «ζωντανής» επικοινωνίας με τους πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό, παρόμοιες ενημερωτικές δράσεις, που συμβάλλουν στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον, πάντα με γνώμονα και κοινή συνισταμένη την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

To radiomemory.gr χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.