Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Λύση μετά από πολλά χρόνια δόθηκε όσον αφορά το ζήτημα της μεταστέγασης του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου Λιανοκλαδίου.

Πρόσφατα, ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης κατέθεσε ερώτηση προς το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ζητώντας την ανάληψη πρωτοβουλιών, με σκοπό να τεθεί ένα τέλος στο εν λόγω χρονίζον πρόβλημα.

Πλέον, μετά την ανάρτηση της απόφασης στη Διαύγεια, επιλύεται η συγκεκριμένη διαρκής εκκρεμότητα και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ενίσχυσης του θεσμού της ειδικής εκπαίδευσης στη Φθιώτιδα.

Σύμφωνα με το κείμενο της απόφασης, χορηγήθηκε «θετική γνωμοδότηση του Υπουργείου για την προσωρινή στέγαση του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Λαμίας στο Λιανοκλάδι», ενώ παράλληλα εγκρίθηκε το κτηριολογικό πρόγραμμα για την «εύρεση εναλλακτικών τρόπων επίλυσης και οριστικής διευθέτησης του ζητήματος στέγασης».

Σε άλλη ανάρτηση στη «Διαύγεια» την ίδια ημέρα, η ηγεσία του Υπουργείου χορήγησε επίσης θετική γνωμοδότηση «για την προσωρινή στέγαση του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Φθιώτιδας» στο κτίριο, το οποίο άλλοτε στέγαζε το 5ο Γ.Ε.Λ. Λαμίας και πλέον φιλοξενεί το 9ο Γυμνάσιο Λαμίας. Όπως στην περίπτωση του Ειδικού Σχολείου, έτσι και στην περίπτωση του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., εγκρίθηκε το κτηριολογικό πρόγραμμα, προκειμένου να διερευνηθούν εναλλακτικοί τρόποι επίλυσης και οριστικής διευθέτησης του ζητήματος.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρακιώτη, τα ως άνω νέα είναι εξαιρετικά θετικά και υπογραμμίζουν τις δυνατότητες διόρθωσης μείζονος σημασίας ζητημάτων με το ελάχιστο δημοσιονομικό κόστος.

Αφού χαιρέτισε τις αποφάσεις για τον παραμελημένο μέχρι πρότινος χώρο της Ειδικής Αγωγής, ως εξαιρετικά θετικές, ο Βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε ότι οφείλουμε να είμαστε όλοι αρωγοί στις προσπάθειες της εκπαιδευτικής κοινότητας για την παροχή ίσων ευκαιριών προς όλους τους μαθητές και τελικά προς όλους τους πολίτες.