Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Με ένα ράλι αντιφατικών ανακοινώσεων, από 23/4/2018, το Υπουργείο Παιδείας, επιχειρεί να κλείσει το φάκελο της ένταξης των Προνηπίων, στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Δευτέρα 23 Απριλίου

Υπεγράφη από τον κ. Γάβρογλου, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία αρχίζει από τον Σεπτέμβριο, η ένταξη των Προνηπίων, σε 184 Δήμους και μάλιστα μετά από ομόφωνη εισήγηση των αντίστοιχων τριμερών επιτροπών  (Διευθυντής ΠΕ – Δήμαρχος - Συνδικαλιστής Εκπαιδευτικός).

 ΤΙ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ: Ότι δεν είχε υπογραφεί και από τον συναρμόδιο υπουργό Οικονομικών. Ότι ο ίδιος ο Υπουργός είχε συγκαλέσει ομάδα εργασίας για τα ποσοτικά στοιχεία (αριθμός Προνηπίων ανά Δήμο), με συμμετοχή της ΚΕΔΕ και των Υπουργείων Εσωτερικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία θα έδινε το πόρισμά της στις 27/4. Την έπαυσε 4 ημέρες νωρίτερα.

Τρίτη 24 Απριλίου

Με δήλωση του Υπουργού Παιδείας , η ΚΥΑ βαφτίζεται «επικείμενη», ενώ η «ομόφωνη εισήγηση των επιτροπών» μετατρέπεται σε «θετική εισήγηση των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης και ομόφωνη θετική γνωμοδότηση των αντίστοιχων τριμερών επιτροπών στις οποίες συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι κάθε Δήμου».

ΤΙ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ: Η πρόσκληση στην επιτροπή, δεν αφορούσε εκπρόσωπο Δήμου, αλλά τον «οικείο Δήμαρχο».Δεν συνεδρίασε η επιτροπή για να συζητήσει αν επαρκούν οι χώροι των Δημόσιων Νηπιαγωγείων.

Τετάρτη 25 Απριλίου

ΤΙ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ: «Ότι έχουν λάβει τη μορφή επιδημίας, οι καταγγελίες που έχει δεχτεί η ΚΕΔΕ από Δημάρχους, από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των 184 Δήμων που ανάρτησε το Υπουργείο Παιδείας, είτε ότι δεν μετείχαν ποτέ στη συνεδρίαση της σχετικής Τριμερούς Επιτροπής, είτε ότι ποτέ δεν συναίνεσαν ότι μπορούν να προχωρήσουν στην εφαρμογή του νόμου αφού δεν διαθέτουν τις κτιριακές υποδομές που απαιτούνται για να καλυφθούν οι επιπλέον ανάγκες που προκύπτουν από την εφαρμογή του».

Με τον χαρακτηρισμό «εξαιρετικά επείγον», εκδίδεται από το υπουργείο Παιδείας Εγκύκλιος με θέμα «Εγγραφές μαθητών στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2018-2019». Εδώ επισυνάπτεται ο πίνακας των 184 Δήμων, αλλά  «Σε αναμονή της ΚΥΑ που προβλέπεται να εκδοθεί».

Πέμπτη 26 Απριλίου

ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ: Ότι σε μια χώρα που αιμορραγεί δημογραφικά, οδηγούνται στο Γολγοθά, 800,000 οικογένειες, με παιδιά Προσχολικής Αγωγής (0-6 ετών). Όταν:

  • καλεί δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενες οικογένειες, να παίρνουν το παιδί τους στη 1 το μεσημέρι, όπως επιβάλλεται το ωράριο των Νηπιαγωγών
  • ενώ ομολογεί, ότι δεν έχει προϋποθέσεις, σε παιδαγωγούς και κτίρια, για υποχρεωτικότητα, τη θεσμοθετεί ακόμα και σε κοντέινερ, γνωρίζοντας ότι το Δημόσιο Νηπιαγωγείο κάνει σχολικές διακοπές το καλοκαίρι.

Απέναντι σε όλα αυτά, έστω και τώρα, από τα Υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, απαιτούμε και διεκδικούμε με κάθε νόμιμο πολιτικό ή νομικό τρόπο:

Δυνατότητα επιλογής από το γονέα σχολεία Προσχολικής Αγωγής ή Ιδιωτικό Παιδικό Σταθμό ή Δημοτικό Παιδικό Σταθμό ή Δημόσιο Νηπιαγωγείο ή Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο καθ’ όλη τη διάρκεια της τρίχρονης σταδιακής ένταξης των Προνηπίων στην υποχρεωτική εκπαίδευση, με διατήρηση των αξιών τοποθέτησης (ΕΣΠΑ), όλα τα Προνήπια.

Η διαφωνία του Δημάρχου κ. Σταυρογιάννη για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής φοίτησης για την φετινή σχολική χρονιά 2018-2019, δεν εμπεριέχει αντιπαιδαγωγικές λογικές. Αντίθετα συμφωνεί στην εφαρμογή του νόμου σε βάθος τριετίας κάτω από σωστές κτιριακές υποδομές και με το κατάλληλο, εξειδικευμένο επιστημονικό παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό.  

Με εκτίμηση

Ιδιοκτήτριες Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών – Νηπιαγωγείων

"Γελαστή Φράουλα" - Αθηνά Τσιάκα

"Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη" - Γεώργιος Στεργίου

"Ζωγραφιά" - Αλαφοστέργιου Φρόσω

"Ηλιαχτίδα" - Ευαγγελοπούλου Χριστίνα

"Λιλιπούπολη" - Λάππα Δώρα

"Μελισσάκια" - Πολυμεροπούλου Γωγώ

"Μελωδία" - Χαλάτση Ζέφη

"Ονειροδρόμιο" - Δήμητρα Μπούρχα

"Ουράνιο Τόξο" - Σύψα Ζωή

"Παιδική Γωνία" - Τσεκούρα Μαρία

"Ροδοπαρέα" - Αναστασία Μωρίκη-Καραστέργιου

"Σύγχρονο Νηπιαγωγεί" - Σεβαστού Βιβή

"Φαντασία" - Γώγα Σιώκου

Περισσότερα...