Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Με 48 συμμετοχές θα ξεκινήσουν οι δύο αγώνες του Ράλλυ Φθιώτιδος 2018 που αποτελούν το 2ο γύρο των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων Ράλλυ Ασφάλτου και Χώματος με τις δύο πανηγυρικές εκκινήσεις να πραγματοποιούνται στην Πλατεία Ελευθερίας, στη Λαμία.

Ένα εκ των παλαιοτέρων Ράλλυ της Ελλάδας, σύμβολο της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Λαμίας (Α.Λ.Α.Λ.) στον μισό αιώνα ζωής της, το Ράλλυ Φθιώτιδος έχει φέτος την ιδιαιτερότητα καθεμία από τις δύο ημέρες του Σαββατοκύριακου να είναι και ένας ξεχωριστός αγώνας: το Σάββατο 12 Μαΐου, με τις ασφάλτινες Ειδικές της Καλοσκοπής και της Παύλιανης-Σκάμνου, προσμετρά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου 2018, ενώ η Κυριακή 13 Μαΐου με τις «ακροπολικές» χωμάτινες Ειδικές της Γραμμένης και της Δίβρης είναι ένας από τους πέντε γύρους  του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος 2018.

Άσφαλτος:

Πανηγυρική εκκίνηση: Παρασκευή 11 Μαΐου, 21:00, Πλατεία Ελευθερίας. Εκκίνηση αγώνα: Σάββατο 12 Μαΐου, 09:00, Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας. Τερματισμός: Σάββατο 12 Μαΐου, 15:22, Πλατεία Ελευθερίας.

Χώμα:

Πανηγυρική εκκίνηση: Σάββατο 12 Μαΐου, 21:00, πλατεία Ελευθερίας. Εκκίνηση αγώνα: Κυριακή 13 Μαΐου, 09:30, Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας. Τερματισμός: Κυριακή 13 Μαΐου, 15:17, Πλατεία Ελευθερίας.

Συνδιοργανωτές των αγώνων είναι ο Δήμος Λαμιέων, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Επιμελητήριο Φθιώτιδας και οι Δήμοι Δελφών και Μακρακώμης.

H Λαμία, η Στερεά Ελλάδα και η ΑΛΑΛ σας περιμένουν!

Το Ράλλυ Φθιώτιδος, της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Λαμίας (Α.Λ.Α.Λ.), αποτελεί το 2ο γύρο και των δύο ξεχωριστών θεσμών που, ως γνωστόν, έχουν φέτος προκηρυχτεί από την Επιτροπή Αγώνων της ΟΜΑΕ: του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου και αντιστοίχως του 54ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος.

Η διεξαγωγή δύο αγώνων το ίδιο Σαββατοκύριακο δίνει τη δυνατότητα στους αγωνιζόμενους με μικρό επιπλέον κόστος, καθώς και στους θεατές, να απολαύσουν δύο αμιγώς αγωνιστικές ημέρες σε δύο διαφορετικές επιφάνειες.Και, μάλιστα, να τις χαρούν στην μαγιάτικη φύση της πανέμορφης ανοιξιάτικης Φθιώτιδας, μιας από τις κοιτίδες του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού – χάρη στην πολύτιμη υποστήριξη του επίσημου οικοδεσπότη Δήμου Λαμιέων, την μέγιστη αρωγή της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, καθώς και τη βοήθεια του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, που στηρίζουν και φέτος τον αγώνα με όλες τους τις δυνάμεις.

Καθένας από τους δύο ημερήσιους αγώνες περιλαμβάνει τέσσερις Ειδικές Διαδρομές -δύο επαναλαμβανόμενες- με ένα μεσημβρινό Service στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας. Το ασφάλτινο Ράλλυ Φθιώτιδος περιλαμβάνει δύο δοξασμένες Ειδικές Διαδρομές, που συνθέτουν 64,44 αγωνιστικά χιλιόμετρα από τα συνολικά 231,04 χλμ. του αγώνα: τη γρήγορη και τεχνική Καλοσκοπή, και αφ’ ετέρου την κλασική κατηφορική Παύλιανη. Όμως η δεύτερη, μετά από την καθοριστικής σημασίας «επέμβαση» της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδος, αλλάζει κατεύθυνση, στο 14οπερίπου χλμ., ως προς τον τερματισμό της και διασχίζοντας το χωριό Σκαμνός προσθέτει στο μήκος της 5,5 εντελώς νέα πανέμορφα και εξαιρετικής οδηγικής απόλαυσης χιλιόμετρα. Έτσι, μετονομάζεται πλέον σε «Παύλιανη-Σκάμνος».

Το Ράλλυ Φθιώτιδος Χώματος, την επόμενη ημέρα, έχει περισσότερα αγωνιστικά χιλιόμετρα (81,00) στις δύο «ακροπολικές» πασίγνωστες Ειδικές της Γραμμένης και της Δίβρης, αλλά λιγότερα συνολικά (210,68). Οι απονομές των δύο αγώνων θα γίνουν το απόγευμα κάθε ημέρας στο Vento Café της Λαμίας.

Περισσότερα...