Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Στα δικαστήρια Λαμίας για μία ακόμη φορά ο γιατρός, πρώην βουλευτής και δημοτικός σύμβουλος, Βασίλης Κυριακάκης για τις αντιδράσεις του κατά των διοδίων .

Ο ίδιος σε γραπτή του ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει: " . . .Δικαζόμαστε γιατί διεκδικήσαμε και διεκδικούμε την άρση του αποκλεισμού εκατομμυρίων ανθρώπων από την ελεύθερη και ασφαλή πρόσβαση στο ίδιο το χωριό τους, στην πόλη τους, στον τόπο κατοικίας και εργασίας τους.

Δικαζόμαστε γιατί διαλέξαμε εδώ και χρόνια τον δρόμο του αγώνα, της αντίστασης, της ανυπακοής, το δρόμο του αγώνα για την απελευθέρωση του λαού και της χώρας μας από τα δεσμά του μνημονιακού καθεστώτος, του χρέους και του νεοφιλελευθερισμού, αγώνα που θα συνεχίσουμε μέχρι την τελική νίκη. . . "

Στα δικαστήρια Λαμίας βρέθηκε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία έχει αναλάβει την υπεράσπιση του κ. Κυριακάκη και των υπολοίπων .

Το δημοτικό συμβούλιο Λαιέων κατά την χθεσινή συνεδρίασή του εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης  στους δικασθέντες ενώ στα δικαστήρια παρευρέθη και ο δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης .

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαμιέων αποφάσισε κατά την συνεδρίασή του την 23-05-2018:

Καταδικάζει απερίφραστα την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής και των πολιτικών αγώνων, που εκδηλώθηκε με την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην Δημοτικού Συμβούλου και πρώην Βουλευτή Βασίλη Κυριακάκη και έξι ακόμη πολιτών για δήθεν φθορά στις μπάρες διοδίων στην Τραγάνα κατά του αγώνα του κινήματος Πολιτών κατά των διοδίων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο δηλώνει τη συμπαράστασή του στους διωκόμενους πολίτες και μάλιστα στα πλαίσια πολιτικών αγώνων, θεωρεί πολιτική την ποινική δίωξη των συμπολιτών μας και του κ. Β. Κυριακάκη, ζητά την απαλλαγή των διωκόμενων από οποιαδήποτε ποινική ευθύνη και απαιτεί από την Πολιτεία την κατάργηση όλων των νόμων που παρέχουν προκλητική προστασία των παραχωρησιούχων σε βάρος των συμφερόντων και της προσωπικής ελευθερίας των πολιτών και την προστασία του δικαιώματος της ελεύθερης κυκλοφορίας των πολιτών με την εκλογίκευση του κόστους χρήσης όλων των αυτοκινητοδρόμων της χώρας.

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. θα παραστεί  στα δικαστήρια της Λαμίας, προκειμένου να συμπαρασταθεί στους διωκόμενους και να εκφράσει τις ανησυχίες του Δημοτικού Συμβουλίου για τον περιορισμό των δικαιωμάτων και των συνταγματικών ελευθεριών των πολιτών.

Περισσότερα...