Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας και το Λύκειο των Ελληνίδων Λαμίας , σας προκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Παράλληλες Τροχιές» του Κώστα Ραυτόπουλου.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 και ώρα 20:00 στην αίθουσα του Νεοκλασικού Κτιρίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Πλατεία Ελευθερίας Λαμία).

«Παράλληλες Τροχιές»

Τέσσερις νέοι γεννιούνται, μεγαλώνουν, αγαπούν και αγαπιώνται, σπουδάζουν, εργάζονται, δημιουργούν, ξεπερνούν τα όριά τους στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης.
Τα τέσσερα παιδιά ενηλικιώνονται ακολουθώντας ανεξάρτητες τροχιές, παράλληλες τροχιές με τη χώρα τους, με τα γεγονότα που διαδραματίζονται, με τις ιδέες που διακτινίζονται... Οι δρόμοι τους αλληλοσυνδέονται, οι πορείες συγκρούονται, οι άνθρωποι ενώνονται και χωρίζουν, η ζωή διαβαίνει κι ο χρόνος κυλά αδυσώπητος.
Ακολουθούμε τα μονοπάτια τους ως τα όρια του εφιαλτικά συμβολικού 1984 και τους ξαναβρίσκουμε τριάντα χρόνια μετά. Σήμερα, εν μέσω κρίσης. Είναι άραγε πραγματική ή τεχνητή αυτή η εθνική τραγωδία; Υπάρχουν τρόποι ν' αντιμετωπίσουμε την ταπείνωση, τη μιζέρια, τη δυσπραγία, την αδράνεια, την απάθεια; Πού βρίσκεται σήμερα ο καθένας από τους ήρωες; Ποιες μικρές λεπτομέρειες ή γεγονότα του παρελθόντος ανοίγουν φωτεινά παράθυρα στο παρόν;
Καθώς τα φώτα της νύχτας αργοσβήνουν στις κολώνες κι οι Έλληνες αποποιούνται την κόρη της, την αποτρόπαιη έριδα, η μυροβόλος άνοιξη απλώνεται στην πόλη. Η λεύκα, η λεμονιά, η γαζία τ' αποσπερίτη, η ροδιά η τετράκλωνη, η μυρτιά η αειθαλής συνθέτουν την κορυφαία εαρινή συμφωνία αρωμάτων... Η αγάπη, με την συμπαντική συνεργεία των διαμαντιών της φυλής, απ' το Δημήτρη Χορν ως το συλλογικό ελληνικό πνεύμα, θα καταφέρουν το ακατόρθωτο; Η Ιστορία μας είναι τόσο σύνθετη, όσο και η ιδιοσυγκρασία μας. Άρα;....

Για το βιβλίο θα μιλήσουν κατά σειρά:

  • Αγλαΐα Τσιγκουνάκη: Ιστορικός Msc Φιλόλογος
  • Γιάννης Περλεπές: Γενικός Διευθυντής Ναυτεμπορικής
  • Αναστασία Φρόντζου – Χρηστίδη: Σύμβουλος Σχέσεων, Παιδιού και Οικογένειας Β.Α. Ψυχολογίας Επιστ. Συν. ΜΕΥ Β Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστήμιου Αθηνών
  • Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός: Ανθή Ανδρεοπούλου
  • Πλαισιώνει μουσικά η πιανίστα: Μάϊρα Παπαποστόλου
  • Τραγουδούν οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Λαμίας: Μαρία Κουρελή & Ευγενία Μερμίρη
  • Συντονίζει η δημοσιογράφος: Βιβιάννα Κορμαζοπούλου

To radiomemory.gr χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.