Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

KATASXETHENTA

Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί στη Λαμία, οι οποίοι παραβίασαν κεντρική είσοδο πολυκατοικίας, με σκοπό να προβούν σε διαρρήξεις διαμερισμάτων.

Ο εντοπισμός τους είναι αποτέλεσμα άμεσης κινητοποίησης περιπολούντων αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λαμίας .

Κατασχέθηκαν πληθώρα διαρρηκτικών εργαλείων.

 Σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων, εκκρεμούσε Διάταξη του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου.

Από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λαμίας, προσήχθησαν δύο (2) αλλοδαποί χθες (04-06-2018) το μεσημέρι στο Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας και συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι για απόπειρα κλοπής.

Ειδικότερα οι συλληφθέντες, λίγη ώρα πριν, παραβίασαν κεντρική είσοδο πολυκατοικίας, σε περιοχή της Λαμίας, με σκοπό την διάρρηξη διαμερισμάτων, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από ένοικο της πολυκατοικίας και τράπηκαν σε φυγή.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, ενήργησαν άμεσα αναζητήσεις, στο πλαίσιο των οποίων κατάφεραν να εντοπίσουν τους δύο αλλοδαπούς να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ακολούθως τους προσήγαγαν στο Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας.

Όπως προέκυψε, οι συλληθέντες, κινούμενοι με το ανωτέρω όχημα, κατόπτευαν οικίες με σκοπό την διάρρηξή τους, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος και κατασχέθηκαν πληθώρα διαρρηκτικών εργαλείων.

Επιπλέον κατασχέθηκαν από την κατοχή τους και δύο κινητά τηλέφωνα.

Σημειώνεται ότι σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων, εκκρεμούσε Διάταξη του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου, σύμφωνα με την οποία διατασσόταν η ανάκληση της απόλυσής του, η σύλληψη και κράτησή του, προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής που του είχε επιβληθεί, με παλαιότερη συγχωνευτική Απόφαση του Α’ Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν  στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.