Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

sarakiotis 07

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης, ως μέλος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.), υποδέχθηκε στην Αθήνα αντιπροσωπείες από ολόκληρο τον κόσμο, στο πλαίσιο της 25ης επετειακής γενικής συνέλευσης του οργανισμού, η οποία διοργανώθηκε από τη χώρα μας μεταξύ 25 και 30 Ιουνίου, με θέμα «Κοινοβουλευτική δημοκρατία και χριστιανικές αξίες».

Όπως τονίσθηκε επανειλημμένως κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνέλευσης, η εμβάθυνση της διακοινοβουλευτικής συνεργασίας στον τομέα του ενδοορθόδοξου διαλόγου αποτελεί την καλύτερη δυνατή απόδειξη ότι η διεθνής συνεννόηση δύναται να επεκταθεί και σε τομείς γενικώς παραμελημένους αλλά ιδιαιτέρως ουσιώδεις.

Με αυτό το γνώμονα, υπογραμμίσθηκε ότι η Δ.Σ.Ο. αποτελεί ένα άριστο πεδίο συζήτησης, αλληλοκατανόησης και αναζήτησης λύσεων, καθώς συνδυάζει την παρουσία του κλήρου και πολιτικών προσώπων, αποτυπώνοντας την ουσία των διαπολιτισμικών σχέσεων.

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων, πέραν των καθημερινών εργασιών στους χώρους της Βουλής των Ελλήνων, πραγματοποιήθηκαν και αρκετές επισκέψεις των μελών της Δ.Σ.Ο..

Ενδεικτικά αναφέρεται η περιήγησή τους στην έκθεση «Η Ανάσταση του Ιησού» στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, τα εγκαίνια της έκθεσης για τις ελληνορωσικές σχέσεις με θέμα «Διαδρομή από το παρελθόν – Ιστορία στραμμένη στο μέλλον» και η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Ακρόπολης.

Ο κ. Σαρακιώτης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη χρονική συγκυρία της 25ης επετειακής γενικής συνέλευσης, καθώς η περιοχή της Ευρύτερης Μέσης Ανατολής συγκλονίζεται από πληθώρα εθνοτικών και θρησκευτικών συγκρούσεων.

Με δεδομένο ότι η ενίσχυση του διαθρησκευτικού διαλόγου είναι περισσότερο κρίσιμη από ποτέ, ο ρόλος της Δ.Σ.Ο., σύμφωνα με τον Βουλευτή Φθιώτιδας, αποδεικνύεται κομβικός με σαφείς γεωπολιτικές προεκτάσεις.

Περισσότερα...