Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

1

Στο πλαίσιο δέσμης ενεργειών για την επαναλειτουργία της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας ο Δημήτρης Βέττας συναντήθηκε στις 3 Ιουλίου 2018 με τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, με βουλευτές του Ν. Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και αρμοδίους  φορείς.

Όπως δήλωσε σχετικά. ο ίδιος συντάσσεται με την άμεση  κατάρτιση  σχεδίου νόμου που θα αφορά στη δημιουργία ενός Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου, το οποίο θα διαδεχθεί το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου της Π.Ε.Λ.,  το οποίο  ουσιαστικά σημαίνει ότι τη διοίκηση θα αναλάβει μια νέα οργανωτική δομή  αυτοδιοικητικών και παραγωγικών φορέων. Σχετικά με το πρόβλημα των οφειλών τόνισε την άμεση ανάγκη  της εκκαθάρισής τους.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη συμμετοχή τόσο της Περιφέρειας και του Δήμου Λαμιέων, ο οποίος αγωνίζεται  για τη διατήρηση του θεσμού της Π.Ε.Λ.,  όσο και των Παραγωγικών Φορέων στο νέο σχεδιασμό οι οποίοι άλλωστε θα έχουν τον πρώτο λόγο στη νέα δομή, αφού ουσιαστικά θα παραχωρηθεί ο χώρος προς εκμετάλλευση, πιθανόν για τριάντα και πλέον χρόνια, στην τοπική κοινωνία και στους φορείς της.  Η  παραχώρηση   θα  είναι    για   συγκεκριμένο  διάστημα  με  συγκεκριμένους  όρους  και  σκοπούς   που  θα  αναφέρονται  στην νομοθεσία,  όπως   επίσης   οι  καταστατικοί  φορείς.

Εν κατακλείδι δήλωσε ότι πλέον ωρίμασαν οι απόψεις όλων των εμπλεκομένων φορέων και σύντομα πρόκειται να ανακοινωθούν επίσημα πολύ σημαντικές εξελίξεις για την Π.Ε.Λ.

Χαρακτηριστική ήταν και η απάντησή του στη σχετική  τοποθέτηση του  βουλευτή Χρήστου Σταϊκούρα, όπου ο κύριος Βέττας είπε: «Δεν φανταζόμαστε ποτέ την Έκθεση ως ένα παζάρι…»