Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

kopi jilon

Ακόμη ένας εργαζόμενος, που με κόπο και ιδρώτα πάλευε για το μεροκάματο, αντί να επιστρέψει σπίτι του μετά τη δουλειά βρέθηκε στην εντατική κάποιου κοντινού νοσοκομείου.

Αυτή τη φορά, εργάτης που εκτελούσε εργασίες κοπής ξύλων στην περιοχή της Νεράιδας Στυλίδας τραυματίστηκε σοβαρά στο μάτι από το αλυσοπρίονο που χειρίζονταν και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Λάρισας.

Ένα ακόμη εργατικό "ατύχημα" στη Φθιώτιδα, λίγες μόλις ημέρες μετά από τον σοβαρό τραυματισμό εργάτη σε εκκοκκιστήριο της Εκκάρας, κάτι που αναδεικνύει τις τραγικές εργασιακές συνθήκες που επικρατούν και καθημερινά γίνονται χειρότερες. Εξάλλου γνωρίζουμε καλά ότι οι τραυματισμοί εργαζομένων είναι πολύ περισσότεροι από αυτούς που γίνονται γνωστοί.

Και είναι οι τραγικές εργασιακές συνθήκες, όπως η εντατικοποίηση της εργασίας, η έλλειψη λήψης μέτρων ασφάλειας, η έλλειψη γνώσεων και εμπειρίας, που ευθύνονται για την πρόκληση των εργατικών δυστυχημάτων και όχι η "κακιά στιγμή" και η έλλειψη προσοχής από τον ίδιο τον εργαζόμενο.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας, δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο που έχει στη διάθεσή του, ώστε, να βελτιωθούν οι συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής στους εργασιακούς χώρους αλλά και για να τύχουν στήριξης και προστασίας οι εργαζόμενοι που πέφτουν θύματα της σύγχρονης εργασιακής ζούγκλας.