Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

011

Ο Δήμος Λαμιέων, ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδος, σε συνεργασία με τους Δήμους-εταίρους ολοκλήρωσε την 8η διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, που είναι ωφελούμενοι και του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)».

Η διανομή σε όλους τους Δήμους ξεκίνησε την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου στη Λαμία, που είναι και ο Δήμος με το μεγαλύτερο αριθμό των ωφελουμένων.

Η διανομή πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη και τη βοήθεια των εργαζομένων από όλες τις Κοινωνικές δομές.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι συνολικά 3.114 οικογένειες στη Φθιώτιδα, εκ των οποίων οι 1809 οικογένειες βρίσκονται στο Δήμο Λαμιέων. Διανεμήθηκαν 102 τόνοι από 29 διαφορετικά είδη τροφίμων, εκ των οποίων οι 65 τόνοι στο Δήμο Λαμιέων.

Ως επικεφαλής εταίρος της Σύμπραξης, ο Δήμος Λαμιέων προκήρυξε ανοιχτό διαγωνισμό για την «Προμήθεια Ειδών Βασικής Υλικής Συνδρομής στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)», συνολικού προϋπολογισμού 178.374,00€ και την «Προμήθεια Τροφίμων στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)», συνολικού προϋπολογισμού 418.611,04€.

Επίσης, ο Δήμος Λαμιέων, μέσω των Κοινωνικών του Δομών, στα πλαίσια της πρόνοιας και της αλληλεγγύης σε ευπαθείς ομάδες, προκήρυξε ηλεκτρονικό ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό για τις ανάγκες λειτουργίας:

  • των Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών
  • του Κοινωνικού Παντοπωλείου
  • του Ξενώνα Φιλοξενίας του Δήμου Λαμιέων

με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται στις 124.102,74€, ενώ προχώρησε και στην προκήρυξη διαγωνισμού ύψους 173.259,00€ για την «Προμήθεια έτοιμου φαγητού για τη σίτιση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Λαμίας».

Στη δύσκολη αυτή συγκυρία, ο Δήμος Λαμιέων στηρίζει τους Δημότες του μέσω των Κοινωνικών του Δομών, με το προϋπολογισμό των δαπανών που προορίζονται για αυτές, να ανέρχεται στις 895.000,00€.

Ο Δήμος Λαμιέων, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, θα συνεχίσει να στέκεται έμπρακτα στο πλευρό της κοινωνίας που δοκιμάζεται.

Στόχος του, είναι η αντιμετώπιση του φαινομένου της ακραίας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, μέσω της υποστήριξης ομάδων του τοπικού πληθυσμού που πλήττονται.

Στηρίζει με κάθε τρόπο τις Κοινωνικές δομές του Δήμου για να μπορούν να ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο στο έργο τους.