Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

1506848111525971247

Η 1η Οκτωβρίου, έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία που έχει σκοπό να τιμήσει τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας και να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία και την πολιτεία για τη μέριμνα της αξιοπρεπούς διαβίωσή τους.

Η Ημέρα αυτή έχει, ακόμα, στόχο να αναγνωρισθεί η συνεχής συμβολή των ηλικιωμένων στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη μέσα από τη μετάδοση των εμπειριών και των γνώσεών τους, την υλική και άυλη βοήθεια που προσφέρουν στα παιδιά τους καθώς και μέσα από το εθελοντικό έργο τους. 

"Ο Δήμος Λαμιέων, μέσα από τις δομές του στέκεται δίπλα τους, ιεραρχώντας με αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης τις προτεραιότητες μας. Με τη λειτουργία των ΚΑΠΗ συμβάλλουμε στη βελτίωση της καθημερινής ζωής και στη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους. Με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στηρίζουμε τους ανήμπορους και μοναχικούς συμπολίτες μας. 

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Δήμοι, διατηρούμε και ενισχύουμε, στο μέτρο του δυνατού, τις δομές για τη στήριξη των ηλικιωμένων συμπολιτών μας. Τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας και σήμερα έχουν ανάγκη, περισσότερο από ποτέ, τη φροντίδα μας. Ας μην ξεχνάμε να τους δείχνουμε καθημερινά, με όποιον τρόπο μπορεί ο κάθε ένας από εμάς, την αγάπη και το σεβασμό μας."

Νίκος Σταυρογιάννης

Δήμαρχος Λαμιέων

Ειδικότερα, στα ΚΑΠΗ του Δήμου Λαμιέων είναι εγγεγραμμένα περισσότερα από 1.500 άτομα, στα οποία προσφέρεται συναισθηματική και ψυχολογική στήριξη, νοσηλευτική πρωτοβάθμια φροντίδα και συνταγογράφηση, φυσικοθεραπείες, ψυχαγωγία και δημιουργική απασχόληση μέσω εκδηλώσεων καθώς και επιμορφωτικά σεμινάρια κυρίως για θέματα υγείας και προστασίας τους.

Επίσης, τα Κ.Η.Φ.Η. παρέχουν υπηρεσίες ημερήσιας φροντίδας σε 25 ηλικιωμένα άτομα, μη δυνάμενα να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα, των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον αδυνατεί να ανταποκριθεί στη φροντίδα τους. Σκοπός τους, είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και η παραμονή τους στο φυσικό και οικογενειακό τους περιβάλλον, καθώς και η διατήρηση μιας φυσιολογικής κοινωνικής και εργασιακής ζωής των μελών του οικογενειακού και συγγενικού περιβάλλοντος, που ασχολούνται με την φροντίδα των ατόμων αυτών, για τα οποία ο Δήμος μας έχει διαθέσει  354.413,59€ τα τελευταία 3 χρόνια, ώστε να εξασφαλίζονται στους ηλικιωμένους οι βέλτιστες παροχές μέσω του άρτια εκπαιδευμένου προσωπικού του.

Περισσότερα...

To radiomemory.gr χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.