Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

ritsona

Ο Δήμος Λαμιέων και η Φωτογραφική Ομάδα Λαμίας συνδιοργανώνουν Έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Νίκα με θέμα: «Τα παιδιά της Ριτσώνας».

Η έκθεση φωτογραφίας θα πραγματοποιηθεί από τις 12 Οκτωβρίου 2018 έως τις 26 Οκτωβρίου 2018 στη κύρια αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος».

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου και ώρα 19:30

Η έκθεση θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 - 14:00. Δευτέρα και Τετάρτη 17:30 - 20:30.

«Το καθαρό βλέμμα των παιδιών του καταυλισμού της Ριτσώνας καταγράφεται ανεξίτηλα μέσα από τη θέρμη της ματιάς και της αγάπης του φωτογράφου Βασίλη Νίκα»

Μικρό απόσπασμα από το κείμενο του Ανδρέα Άντη Ιωαννίδη στον Κατάλογο της Έκθεσης.

Ο Βασίλης Νίκας, γεννήθηκε στα Οινόφυτα Βοιωτίας και κατοικεί στη Χαλκίδα. Σπούδασε φωτογραφία στη Leica Academy στην Αθήνα. Είναι φωτογράφος και δάσκαλος φωτογραφίας στο «Φωτογραφικό 9ο» και στα εργαστήρια φωτογραφίας του Δήμου Περιστερίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκίδας «Έκφραση».

Δίδαξε στο εργαστήρι φωτογραφίας του Συλλόγου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας «Λάιος», στα εργαστήρια φωτογραφίας των Δήμων Χαϊδαρίου, Μελισσίων, Ψυχικού, Αγ. Παρασκευής, Ασπροπύργου και στο εργαστήρι φωτογραφίας του Ιδρύματος Καλών Τεχνών της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας.

Έχει επιμεληθεί δεκάδες εκθέσεις των εργαστηρίων όπου έχει διδάξει και διδάσκει, μεταξύ των οποίων τις εκθέσεις του «Φωτογραφικού 9ου», το «Φωτογραφικό 10ήμερο» του Συλλόγου «Λάιος» στη Θήβα και το «Φωτογραφικό 20ήμερο» του Δήμου Περιστερίου. Ατομικές του εκθέσεις έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα και το Λουξεμβούργο.