Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

43500712 305414773606897 997790945187463168 n

Στις 10 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Βουλευτή Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δημήτρη Βέττα με τον Υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη, προκειμένου να επιλυθεί το θέμα της  κατοχύρωσης του ποσοστού 2,5‰ υπέρ των Μηχανικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) της Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ τακτικών υπαλλήλων (μόνιμων ή αορίστου χρόνου) που απασχολούνται στο Δημόσιο, ΝΠΔΔ και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού.

Το οποίο βαρύνει τους λογαριασμούς  πληρωμής  των δημόσιων  έργων,  των συμβάσεων  παραχώρησης έργων ή και των συμβάσεων  έργων που υλοποιούνται ως Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Στη συνάντηση παρέστη  αντιπροσωπεία της Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ  και συγκεκριμένα ο  πρόεδρος κος Κυριάκος Φίλιππος, ο αντιπρόεδρος κος Μπαϊκούσης Ιωάννης και ο αντιπρόεδρος κος Οικονόμου Βασίλης, οι οποίοι γνωστοποίησαν στον Υπουργό, πλέον του πόρου και άλλα θέματα που απασχολούν τα μέλη της ομοσπονδίας.

Βάσει του  πρόσφατου ιστορικού του θέματος παρατίθενται τα ακόλουθα:

  1. i. Με το από 17.09.2018 μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Γραφείου Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών (αρ. πρωτ. ΕΑΑΔΗΣΥ 4806/18.09.2018) υποβλήθηκε στην  ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ, για την παροχή της κατ’ άρθρο 2 παρ. 2 περ. γ’ υποπερ. αα’ του ν. 4013/2011 γνώμης, τροπολογία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στο σχέδιο νόμου «Θέματα υδατοδρομίων, αστικών οδικών μεταφορών και λοιπές διατάξεις».
  2. ii. Εν συνεχεία, με το από 25.09.2018 μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Γραφείου Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, (αρ. πρωτ. ΕΑΑΔΗΣΥ 4965/25.09.2018), η ως άνω τροπολογία επανυποβλήθηκε αναθεωρημένη μετά την επεξεργασία αυτής από τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης.
  • iii. Η Αρχή γνωμοδότησε επί του θέματος αλλά η κατάθεση της τροπολογίας δεν κατέστη δυνατή, διότι δεν υπεγράφη εντέλει η θετική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Η σημερινή ενέργεια του κ. Βέττα πραγματοποιήθηκε μετά από την πρόσφατη συνάντηση που είχε με μέλη του Δ.Σ. της  Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ κατά την οποία ενημερώθηκε για τις μακροχρόνιες δράσεις και πιέσεις της Ομοσπονδίας, αφού για  λόγους ίσης μεταχείρισης και ισότητας κρίνεται ότι πρέπει να αποδοθεί και σε αυτούς ποσοστό δυόμισι τοις χιλίοις (2,5‰) καθόσον και αυτοί συμμετέχουν ομοίως με τους Διπλωματούχους Μηχανικούς στις διαδικασίες ωρίμανσης, ανάθεσης και παρακολούθησης της εκτέλεσης δημοσίων έργων.

Σκοπός του κ. Βέττα  αποτελεί  η απάλειψη της διάκρισης που υπάρχει μέχρι σήμερα σε βάρος των Μηχανικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης της Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ έναντι των αντιστοίχων Διπλωματούχων Μηχανικών, στους οποίους αποδίδεται ποσοστό  έξι τοις χιλίοις (6‰) επί των λογαριασμών πληρωμής έργων και για τους εν λόγω όμως υφίσταται η αρ. πρωτ. 8371/27.7.2016  συμφωνία μεταξύ Εργοληπτικών Ενώσεων και Π.Ο.Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.  Αξιοσημείωτο είναι ότι το όλο πρόβλημα δημιουργήθηκε μετά την άρνηση υπογραφής αντίστοιχης συμφωνίας από την Εργοληπτική Ένωση της ΠΕΔΜΕΔΕ.

Κατά τη συνάντηση ο Υπουργός κος Χριστόφορος Βερναρδάκης, δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει και θα προωθήσει την άμεση επίλυση του προβλήματος, η οποία  άλλωστε αποτελεί στρατηγική επιλογή της Πολιτείας.

Περισσότερα...