Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

44679942 1912519232378201 5497231309048643584 n

Το "Νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων(ΕΣΔΑ) και η Εφαρμογή των Περιφερειακών Σχεδίων(ΠΕΣΔΑ), είναι το θέμα του συνεδρίου που διεξάγεται στη Σπάρτη.

Στην τοποθέτησή του ο Νίκος Σταυρογιάννης αναφέρθηκε σε όλα όσα ο ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας έχει δρομολογήσει και θα υλοποιήσει τα επόμενα χρόνια έχοντας εξασφαλίσει ήδη την απαραίτητη χρηματοδότηση, αλλά και σε όλες τις ελλείψεις και αδυναμίες του νέου νόμου, του γνωστού σε όλους μας "Κλεισθένη".

Η ουσιαστική έλλειψη πολιτικής βούλησης και οι ιδεοληψίες αντί να λύσουν ένα διαχρονικό πρόβλημα, οδηγούν σε νέα εθνικά αδιέξοδα στο τομέα της περιβαλλοντικής πολιτικής, την ώρα που στην υπόλοιπη Ευρώπη και στον άλλο ανεπτυγμένο κόσμο, η "κυκλική οικονομία"- που στηρίζεται στην ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση - έρχεται να καλύψει όχι μόνο περιβαλλοντικά ζητήματα, αλλά και τα κενά και τις ανισότητες του παλιού οικονομικού συστήματος του τρόπου δηλαδή παραγωγής και κατανάλωσης στην ήδη παγκοσμιοποιημένη οικονομία.

To radiomemory.gr χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.